Art Nostre ’19 S’INAUGURA AL CENTRE CULTURAL KAKV DE VILLENA

Art Nostre ’19 S’INAUGURA AL CENTRE CULTURAL KAKV DE VILLENA

Inauguració en streaming de la VI Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre ’19 en record de Josep Albert Mestre.


Participen Elena Benítez, regidora de Cultura, Lucía Romero, presidenta de l’Associació ArtNostre, Rafael Calbo, secretari del jurat de la Biennal, Jesús Tarruella i Fernando Ayelo, artistes villenenses seleccionats en la convocatòria que compten amb sengles obres exposades en la mostra.

L’exposició podrà visitar-se de manera virtual entre el 19 de febrer i l’1 de març. A partir d’esta data, si les circunstàncies sanitàries ho permeten, serà oberta de manera presencial.

Accedir en el següent enllaç:
PLATAFORMA ZOOM
cutt.ly/ckcbexk
Codi d’accés: 398716

L’exposició de la VI Biennal ArtNostre s’inaugurava divendres 26 d’abril de 2019 en Muro, primer municipi en acollir-la on van estar presents tots els membres del Jurat, membres de la corporació municipal de Muro i altres municipis que seran també amfitrions i nombrosos artistes.

https://youtu.be/OzaPteA0w5Y

Després de Muro, ha  estat exposada de forma itinerant per tretze municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i altres tres no pertanyents a la Mancomunitat com son Villena, Bocairent i Ibi. Es a dir, Alcoi, Agres, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Gaianes, Cocentaina, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro.

La Biennal ArtNostre suposa posar a l’abast de tot el públic l’art més actual i contemporani que es fa hui en dia. Esta sisena edició ha estat la més participativa fins la data, s’ha rebut 71 projectes; i gràcies al suport de la Mancomunitat de l’Alcoià – Comtat, s’aconsegueixen dos objectius fonamentals, el primer, és poder dur a tots els pobles interessats una exposició d’art contemporani de gran qualitat, en cada edició, s’ha anat creixent i enguany, s’han sumat quatre pobles més al circuit artístic. D’altra banda, s’ha adquirit el compromís amb els artistes a través del compliment de les Bones Pràctiques artístiques, professionalitzant el sector promovent un import per la cessió de l’obra durant un període que dura la mostra i aportant un premi econòmic per al guanyador d’esta edició que ha estat per a l’obra «Aferrat a la vida» de la que és autor Toni Miranda López.

La Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre és una exposició itinerant d’obres d’artistes contemporanis que circularà per diferents municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. La finalitat d’aquesta iniciativa és promoure l’intercanvi cultural i la comunicació entre els artistes de les comarques, a la vegada que s’incrementa l’oferta d’exposicions artístiques als municipis i es dóna difusió a l’obra d’artistes contemporanis.

El jurat encarregat de la selecció dels participants en la VI Biennal ArtNostre 2019 va escollir als 20 participants de l’exposició itinerant. Va estar format per la Presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i Teòrica d’Arts Plàstiques i Visuals, Pilar Tebar. La fotògraf i membre de l’Associació Fotogràfica d’Alcoi, Susana Plá. Els artistes plàstics, José Antonio Picazo, Elena Martí i Mónica Jover. Actuà com a secretari l’artiste plàstic i profesor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Rafael Calbo Such.

Entre les 71 obres presentades amb temàtica i tècniques lliures, tant en pintura com en escultura/instalacions, i videoart, el Jurat ha seleccionat 20 pertanyes als artistes: Aitor Vañó Calatayud, Perceval Graells, Fernando Ayelo Hernández, Victor Borrás Monserrat, Toni Miranda López, Eva Martí Domingo, Yalili Mora Ramírez, Lourdes Expósito Andrés, Patricia Más Martínez, Rosa Ripoll Cantó, Irene Almendros Sancho, Jesús Tarruella González, Constanza Soriano, Ana Higueras, Jaime Pérez Cremades, Reme Tomás Marrahí, Vicent Aparicio Guadas, Maribel Pérez López, Hans Some, Damià Jordà Bou.  

error: Content is protected !!