CELEBRACIÓ DEL CERTAMEN DE BANDES DE LA COMUNITAT VALENCIANA AL PALAU DE LES ARTS

La guanyadora de la segona secció ha sigut la Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna

La guanyadora de la tercera secció ha sigut la Societat Musical La Esperanza de Sant Vicent del Raspeig

El diumenge 15 de gener s’ha fet a l’Auditori del Palau de les Arts la 42 edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana en què competien les bandes finalistes de les seccions segona i tercera. Les bandes de la primera secció actuaran en una altra sessió que es farà el 5 de febrer.

La guanyadora de la segona secció ha sigut la Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna, que ha merescut el primer premi i menció d’honor, dirigida per Carlos Sancho Cantus. Interpretant el pasdoble ‘Los tres adolfos’ de José Mª Martín Dominga i l’obra lliure ‘The Rise of the Phoenix’ de Teo Aparicio Barberán.

El primer premi de la segona secció ha sigut per a l’Ateneu Musical de Cocentaina amb la interpretació del pasdoble ‘Guitarra española’ d’Enrique Igual Blasco i l’obra lliure ‘Evocazioni’ de Paul Huber, amb la direcció de José Miguel Fayos Jordán.

I el segon premi ha sigut per a la Unió Musical Vallduxense de la Vall d’Uixó, que va interpretar el pasdoble ‘Lara Sos Boix’ de Francisco Signes i com a obra lliure, ‘Nautilus’ de Juan L. Roig, i el seu director era Ángel Martínez Cruz.

L’obra obligada de la segona secció era ‘El gran Mondúver’ de Javier Artés Arlandis i en la tercera secció era ‘Las carboneras del Nalón’ de María José Belenguer Dolz.

En la tercera secció, la banda guanyadora, primer premi i menció d’honor ha sigut la Societat Musical La Esperanza de Sant Vicent del Raspeig, que ha interpretat, a més de l’obra obligada, el pasdoble ‘Socarrats i tramussers’ de Jaime Francisco Ripoll Martins i com a obra lliure, ‘Golden Land’ de Saúl Gómez Soler, sota la direcció de José Antonio Antolín Polo.

El primer premi d’aquesta tercera secció ha sigut per a la Unió Musical d’Algímia que, a banda de l’obra obligada, ha tocat el pasdoble ‘Marina Civera’ de Manuel Morales Martínez i l’obra lliure, ‘The Legend of Flahead Lake’ de Carl Wittrock, amb la direcció de Xesco Guillem i Escobar.

I el segon premi ha estat per a la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal, que ha interpretat el pasdoble ‘Gloria al pueblo’ de Perfecto Artola i com obra lliure, ‘Sequences for band’ de Carlos Pellicer, dirigida per Ricardo Fortea Marco.

La presentació del certamen ha estat a càrrec de Laura Grande i el jurat del certamen estava format per Marga Landete com a presidenta i Pere Manuel Aragó com a vicepresident, i els vocals han sigut Immaculada Mateu Fortuño, José Alamá Gil, Lucía Marín Marín, María José Belenguer Dolz i Daniel Ferrero Silvage.

error: Content is protected !!