CONVOCADA LA 9A EDICIÓ DE LES BEQUES CAIXABANK AMB 2,7 milions d’euros

La convocatòria s’emmarca en el projecte ‘CaixaBank escolta València’, que es desenvolupa amb el patrocini de CaixaBank i la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i l’FSMCV.

Les huit edicions anteriors han permés més de 6.500 estudiants de les escoles de música beneficiar-se d’aquestes beques, amb una dotació de més de 2,7 milions d’euros.

CaixaBank, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura convoquen un any més el programa de beques dirigides a l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de les societats musicals federades, que per al curs 2022-2023 compta amb una dotació econòmica de 255.000 euros.

Coincidint amb l’inici del curs escolar a la Comunitat Valenciana, aquesta convocatòria arriba enguany a la novena edició i és una de les línies del projecte ‘CaixaBank escolta València’, que té com a finalitat principal fomentar entre els més menuts l’estudi de la música i incentivar que tot l’alumnat seguisca els seus estudis musicals amb independència de la seua condició econòmica. El termini d’inscripció per a aquesta novena convocatòria estarà obert fins al pròxim 14 d’octubre.

Des que es va posar en marxa el curs acadèmic 2014-2015, se n’han beneficiat més de 6.500 estudiants, amb una inversió total de 2.732.000 euros. En concret, en la passada edició, 2021-2022, van ser becats un total de 702 estudiants procedents de 183 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana.

Xicu Costa, director territorial de CaixaBank, destaca el valor de les beques per a la nostra comunitat musical: “Continuem dedicant importants esforços econòmics per a atendre les necessitats educatives de tots els músics valencians. Aquestes beques fomenten la igualtat d’oportunitats per a aquells que més ho necessiten, ajuden al manteniment de les nostres escoles de música i són un estímul per a l’ocupabilitat de molts músics joves”.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha destacat la importància de les beques: “Donar suport a la formació dels músics valencians de totes les edats significa oportunitats: oportunitat d’estudiar, oportunitat de dedicar-se a la seua passió, oportunitat de tocar, independentment de la seua situació familiar. És un orgull per a l’Institut Valencià de Cultura poder atendre aquestes necessitats a través d’un programa de beques com aquest i poder donar aquesta espenta a les carreres de molts estudiants, que són el futur de la nostra música”.

“El programa de beques ‘CaixaBank escolta València’ suposa la pedra angular per al foment de l’alumnat en les nostres societats musicals, que impulsem a través d’aquest projecte de col·laboració iniciat juntament amb CaixaBank i l’Institut Valencià de Cultura fa quasi una dècada. És un dels projectes més importants d’aquest programa i, al mateix temps, un dels més necessaris, ja que suposa obrir noves oportunitats de formació musical als alumnes, especialment aquells les famílies dels quals més ho puguen necessitar”, ha explicat Daniela González, presidenta de l’FSMCV.

Barems de selecció

Aquesta convocatòria de beques està oberta a tot l’alumnat de la Xarxa d’Escoles de Música de l’FSMCV matriculat per al curs 2022-2023. Com en edicions anteriors, per als criteris de selecció dels beneficiats s’estableixen uns barems acadèmics, econòmics i socials. Quant als criteris acadèmics, es valorarà si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració feta per l’escola de música en si.

De la mateixa manera, en les ràtios econòmiques, es posa l’atenció en els nivells de renda de l’últim exercici per part de la unitat familiar i es prioritzen les sol·licituds amb menys ingressos, alhora que s’incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d’un compte en CaixaBank.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com, per exemple, si l’alumne s’ha de desplaçar a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

La dotació econòmica d’aquestes beques suposa per a cada alumne fins al 90 % del total abonat per la matrícula i les assignatures de què estiga matriculat el curs 2022-2023, amb un límit de 500 euros per persona i beca. Els interessats poden consultar les bases i fer la inscripció per mitjà del web: https://fsmcv.org/vl/beques-caixabank/.

La resolució provisional de les beques es publicarà abans del 18 de novembre de 2022. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 23 de desembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

error: Content is protected !!