Cultura de la Generalitat obri la convocatòria per a participar en els ‘pitchs’ de Curt Creixent

Cultura de la Generalitat obri la convocatòria per a participar en els ‘pitchs’ de Curt Creixent

  • La novena edició d’aquestes trobades del curtmetratge se celebren del 26 al 28 de juny de 2023 en el marc de Cinema Jove
  • Podran inscriure-s’hi fins al 15 de maig curtmetratges que estan encara en fase de projecte i els que ja estan en fase de postproducció

La Conselleria d’Educació Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza la novena edició de Curt Creixent, trobades del curtmetratge, que se celebrarà del 26 al 28 de juny en el marc de Cinema Jove.

Per segon any consecutiu, Curt Creixent llança dos tipus de convocatòria diferents de ‘pitch’: per a projectes i per a curtmetratges que ja estan en fase de postproducció. Ambdues convocatòries estan dirigides a directores i directors nascuts o empadronats a la Comunitat Valenciana o amb empresa productora amb seu social en aquesta comunitat. El termini de presentació de projectes està obert fins al 15 de maig de 2023, a les 15 hores.

Hi podran concórrer curtmetratges de qualsevol gènere. En el cas de la convocatòria de ‘pitch’ per a projectes de curtmetratge, podran participar-hi aquells el guió dels quals estiga acabat i el curtmetratge estiga en fase de producció, a més de comptar amb el suport d’una productora, universitat o escola especialitzada en estudis audiovisuals.

Per a la convocatòria de ‘pitch’ per a projectes de curtmetratge en fase de postproducció, s’haurà de presentar un ‘rough cut’ i que el muntatge final no sobrepasse els 40 minuts de duració.

Els curtmetratges seleccionats es presentaran davant un jurat d’especialistes per a rebre assessorament sobre el seu desenvolupament i distribució. També comptaran amb dues sessions d’un taller de formació la setmana prèvia al ‘pitch’. Tant la inscripció com la participació en el taller i la sessió de ‘pitching’ són gratuïtes. El ‘pitch’ consistirà en una presentació, d’una duració màxima de set minuts, de cada curtmetratge seleccionat.

Amb l’objectiu de donar suport i impulsar les carreres de joves professionals de l’audiovisual, l’Institut Valencià de Cultura adquirirà els drets d’exhibició, a canvi d’una contraprestació econòmica, per a la projecció d’un dels projectes de curtmetratge en fase de postproducció seleccionats.

En aquesta edició, a més, Curt Creixent compta també amb la col·laboració d’Emergente! Cine Lab, que seleccionarà un projecte de curtmetratge finalista per a participar en la pròxima edició del laboratori, que se celebra anualment al desembre a Madrid.

Les bases completes i el formulari d’inscripció per a participar en Curt Creixent es poden trobar en curtcreixent.org.

Curt Creixent és un espai de trobada que posa en valor l’enorme i creixent potencial creatiu, industrial, social i cultural que té el curtmetratge. Reuneix i relaciona professionals i estudiants de l’audiovisual, la cultura i l’educació, amb sessions de debat, xarrades, projeccions i ‘pitchings’.

error: Content is protected !!