CULTURA PRESENTA A ALACANT NOVES LÍNIES DE GESTIÓ DEL PLA DE LECTURA A LA COMUNITAT VALENCIANA

CULTURA PRESENTA A ALACANT NOVES LÍNIES DE GESTIÓ DEL PLA DE LECTURA A LA COMUNITAT VALENCIANA

  • Carmen Amoraga es reuneix amb els alcaldes i agents de foment lector per a explicar les accions amb què augmentar l’índex de lectors

La Direcció General de Cultura i Patrimoni està presentant les noves línies del Pla de foment del llibre i la lectura de la Generalitat l’objectiu del qual és augmentar l’índex de lectors a la Comunitat Valenciana.

La directora general, Carmen Amoraga, ha iniciat hui a Alacant una ronda amb els alcaldes i agents de foment lector de la província, que es repetirà el 7 d’abril a València i el 12 d’abril a Castelló.

La segona etapa del Pla valencià del llibre i la lectura es caracteritza per la gestió directa de les accions que coordina el Servei de Foment Lector de la Generalitat i l’augment del pressupost, que enguany arriba als 5.000.000 d’euros. Aquesta xifra significa un augment de més d’un milió d’euros respecte a 2021.

Segons ha explicat Carmen Amoraga, “el full de ruta traçada consisteix a interactuar amb els agents socials, culturals i econòmics de l’àmbit del llibre i la lectura (editorials, llibrers, biblioteques, il·lustradors, institucions administratives, mitjans de comunicació, etc.) per tal de sensibilitzar la població amb la finalitat d’aconseguir més fortalesa en els hàbits de lectura”.

També s’estimularà la promoció en l’àmbit municipal i des de la Generalitat es donarà suport als projectes locals que tinguen per objectiu el foment de la lectura implicant les famílies, biblioteques, escoles i llibreries.

En la reunió, s’ha informat de les diferents ajudes econòmiques que anualment es convoquen per al foment de la lectura, que es distribueixen a través de les subvencions de pública concurrència i coorganitzant activitats.

L’esforç pressupostari i de personal té un objectiu comú que és coordinar i implementar accions tendents a positivar les estadístiques. En aquests moments, el 63,8 % dels ciutadans lligen llibres per oci, 0,6 dècimes per davall de la mitjana nacional, però 0,8 % més que en l’exercici anterior.

“Tenim la voluntat d’establir i assentar els llibres i la lectura com a bé social essencial per a aconseguir una comunitat més justa, democràtica i lliure; al mateix temps que el fet de llegir produeix un creixement personal amb base en la maduresa emocional i transmissió de coneixements”, ha afirmat Amoraga.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha visitat la Fira del Llibre d’Alacant, que romandrà oberta fins al pròxim dia 10 d’abril a la plaça Sèneca.

error: Content is protected !!