Cultura presenta el llibre “València: una paraula, mil imatges”

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals destaca que el llibre descriu “la València que creix, es reinventa, avança, i es transforma en una urbs millor”

El Saló de Cristal ha acollit hui la presentació del llibre “València: una paraula, mil imatges” del fotògraf Antonio Cortés, que –en paraules de la regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, parla de “la València que creix, es reinventa, avança, i es transforma en una urbs millor”.

En la presentació d’este exemplar, el primer acte d’estes característiques d’enguany, la regidora ha explicat que es tracta “d’un llibre de la València que, pot ser, no hem vist mai, ja que la nostra ciutat creix, es reinventa, avança, es transforma en una urbs millor”. Amb més de tres-centes pàgines, inclou material de l’arxiu d’Antonio Cortés que, “després del procés administratiu que comporta la donació, s’ha convertit en patrimoni valencià i, per tant, en propietat de tots nosaltres, de la ciutadania d’esta ciutat”.

“La funció d’un fotògraf és, sobretot, la que ens mostra en les pàgines d’este llibre: congelar instants de temps, fer eterns uns segons fugitius, detenir el pas de les hores per a quedar-se’n amb un pessic d’un moment que passa i es fa fonedís”, ha manifestat Glòria Tello qui ha recordat que Antonio Cortés “en la seua dedicació com a fotògraf de premsa, ha estat allí on podia saltar la notícia o, de fet, on saltava sense que ningú s’ho esperara”.

“Així, per exemple, va tindre la sort –malgrat la desgràcia de l’esdeveniment– de fotografiar la cremà accidental de part de la falla municipal, la vespra del dia de Sant Josep, l’any 1987. I així, aquella façana de l’Ajuntament, obra de Manuel Martín, va ser immortalitzada”, ha explicat l’edil.

error: Content is protected !!