EL CARME ACOSTA LA CULTURA A LA INFÀNCIA AMB CCCCONTES 

A partir de 4 anys, una programació contínua i gratuïta de contacontes per als caps de setmana en el Centre del Carme

Una iniciativa impulsada pel Centre del Carme i desenvolupada per l’associació cultural Ciutat de Contes

Cada cap de setmana, entre gener i abril, el Centre del Carme Cultura Contemporània acosta la cultura contemporània i les seues propostes expositives als visitants més joves a través de la programació infantil de contacontes, CCCContes, que ha presentat les seues propostes per als pròxims mesos.

Així, fins al mes d’abril, cada cap de setmana -els dissabtes a la vesprada i els diumenges al matí-, el públic infantil a partir de 4 anys podrà gaudir d’una àmplia proposta lúdica i educativa a través dels contacontes, desenvolupada per l’associació cultural Ciutat de Contes per al CCCC. La participació en l’activitat és gratuïta i no necessita inscripció prèvia.

El Centre del Carme va posar en marxa aquesta iniciativa en 2018, amb l’objectiu d’acostar l’espai cultural a xiquets i xiquetes a través d’un relat amb el qual gaudir a qualsevol edat dels valors i missatges de les exposicions vigents en la seua programació, de manera immersiva, itinerant i lúdica. Cada sessió de CCCContes és diferent i única, i s’adapta tant a un entorn variable com a l’audiència, que formarà part d’un recorregut pels claustres i mostres actuals com ‘Jaime Hayon: InfinitaMente’, ‘Escenaris d’un futur proper’ o ‘Rubén Tortosa. Via líquida’.

“El nostre programa de contacontes del Centre del Carme és una oportunitat perquè el públic infantil tinga aqueixa primera presa de contacte amb aquest singular espai, alhora que descobreix de manera natural les expressions artístiques actuals. A través de la fantasia i la imaginació proposem una programació entretinguda, al mateix temps que educativa”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

“Per a aquesta associació cultural és un plaer i un honor formar part d’aquest projecte del Centre del Carme que uneix narració i art. Els espais culturals tenen la missió d’acostar els seus continguts a la ciutadania, i el CCCC és un clar exemple d’això, ja que trenca la falsa barrera psicològica que separa la cultura de la societat. La narració ha sigut la manera més bàsica de transmetre coneixement, i el conte, per tant, és una essència bàsica que comunica l’art”, indiquen des de l’associació cultural Ciutat de Contes.

Programació CCCContes

L’activitat CCCContes està disponible tots els dissabtes a les 18.00 hores i diumenges a les 12.00 hores fins a final del mes d’abril en els diferents espais del Centre del Carme.

Les pròximes sessions de CCCContes se celebraran els dies 4, 5, 11, 19, 25 i 26 de febrer; el 4, 5, 11, 12, 18, 25 i 26 de març, i l’1, 2, 8, 9, 11, 12, 13, 15, 15 i 16 d’abril. Aquestes últimes dates coincideixen amb les vacances escolars de Setmana Santa.

L’activitat dura entre 60 i 90 minuts, i és d’accés lliure a partir de 4 anys, sense reserva prèvia, fins a completar-ne l’aforament.

error: Content is protected !!