EL CARME CELEBRA LA POESIA CONTEMPORÀNIA I D’AVANTGUARDA AMB EL FESTIVAL VOCIFERIO

El Centre del Carme proposa una programació per a tots els públics del 2 al 5 de març amb Vociferio, i la seua versió infantil, Vociferito

Vociferio celebra la dotzena edició reivindicant una poesia incòmoda i dissident amb la qual convida a reflexionar a tota la ciutadania

El Centre del Carme coprodueix, per cinqué any consecutiu, el Festival de Poesia de València, Vociferio, que aquest 2023 celebra la dotzena edició amb el lema ‘L’ergonomia de la desobediència’. Des del passat 4 de febrer i fins al pròxim 5 de març, diferents seus culturals de la ciutat celebren la poesia contemporània i d’avantguarda de la mà de les veus que conformen el panorama poètic estatal.

Del dijous 2 al diumenge 5 de març, el Centre del Carme disposa de la seua pròpia agenda dins del festival, amb una trentena de propostes per a tots els públics.

“La realitat es transforma quan hi ha persones i entitats que se sumen per a transformar-la, aspirant a una versió millor del món. Des del Centre del Carme ens sentim identificats amb aquesta necessitat d’atendre altres ergonomies; per això, els últims cinc anys, hem participat de manera activa en l’impuls de Vociferio, treballant conjuntament, formant xarxes i sent part del creixement d’aquest festival. Sense poesia no hi hauria lloc per a l’esperança”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“Les quatre últimes jornades seran el colofó ideal per a aquesta XII edició de Vociferio, en què sumant recitals, concerts, signatures, presentacions i esdeveniments per a totes les edats, farem del CCCC una festa de la poesia per a tothom”, assenyala el codirector de Vociferio, David Trashumante.

Programació al Centre del Carme de Vociferio 2023

Del dijous 2 al diumenge 5 de març, amb accés lliure fins a completar aforament, el Centre del Carme celebra activitats, trobades, tallers, concerts, recitals i sessions de ‘performance’ a la Sala Refectori, el claustre gòtic i Espai D, com a part d’aquesta nova edició de Vociferio.

El dijous 2 de març, a les 19.30 hores, tindrà lloc el recital de Manel Costa; mentre que a les 20.00 hores serà el torn d’[Ex]centricitat: 11 exopoetes que obrin camí a la poesia espanyola’, amb César Márquez Tormo, Eva Hiernaux i Nieves Salvador Bayarri, i presentat per José Antonio López-Amor. A les 20.30 hores està previst el recital-concert ‘En tránsito’, de Ramón Campos Barreda i Xavi Gómez; i tancarà la primera jornada de Vociferio, al CCCC, el concert oferit per Edu Comelles i Marina Delicado, a les 21.00 hores. Totes aquestes propostes tindran lloc a la Sala Refectori del CCCC.

El programa del divendres 3 de març començarà a les 17.00 hores amb la inauguració de la Fira d’Editorials de Poesia de l’AEPV (Associació d’Editors del País Valencià), que reuneix més de 30 editorials de tot Espanya. Signaran exemplars dels seus llibres, a les 17.00 hores, Jaime Calaforra Arranz, José Iniesta Maestro i Xènia Dyakonova; a les 18.00 hores, Lola Andrés, Paula Peris i Pedro Luis Ferrer; a les 18.30 hores, Josep González Ribera; i a les 19.00 hores, Tamara Boronat Soler. La fira se celebrarà al claustre gòtic del CCCC, amb accés gratuït fins a completar l’aforament.

De manera paral·lela a la Fira d’Editorials de Poesia de l’AEPV s’inaugurarà la mostra ‘Francisco Brines’, dedicada al poeta espanyol, i se celebrarà el recital de José Iniesta, a les 17.30 hores, al claustre gòtic. A les 18.00 hores, també al claustre gòtic i donant continuïtat a la jornada anterior, el recital ‘[Ex]centricitat: 11 exopoetes que obrin camí a la poesia espanyola II’, comptarà, en aquesta ocasió, amb Nuria Ruiz de Viñaspre, Blanca Morel, Eddie (J. Bermúdez), Cleofé Campuzano i David Acebes Sampedro, i estarà presentat per Joan Gomper. A les 19.30 hores finalitzaran les activitats al claustre gòtic amb el recital de Miguel Ángel Muñoz San Juan i Raquel Ramírez de Arellano. Canviant de localització a la Sala Refectori, a les 20.00 hores està programat el concert ‘Madera de pájaro’, de Dúa de Pel, i el concert ‘Le lanceur de dés’, de Walid Ben Selim, a les 21.00 hores.

El dissabte 4 de març està programada una nova jornada de signatura de llibres al claustre gòtic en la Fira d’Editorials de Poesia de l’AEPV. A les 12.00 hi seran Arantxa Solís, César Márquez Tormo, Eduard Marco, Joaquín Sarrión, Jorge Aparicio, Jorge Pérez Cebrián, Jorge Villalobos, Pedro Luis Ferrer i Rosa Estomba Giménez; a les 13.00 hores serà el torn de Blanca Ferriz i Yolanda Escribá Burdeus; a les 16.00 hores, Deina Fortes Gomes i Jorge Villalobos; a les 17.00 hores, AK-ch8, Rosa García-Gasco Villarrubia i Salomé Chulví; i a les 18.00 hores, Antoni Prats, María Company, Pau Herreros Castelló, Ramón Campos Barreda i Sol Camarena Medina.

El mateix dia, a les 12.30 hores, Celia Bsoul oferirà un concert en acústic a la Sala Refectori; i a les 17.00 hores hi haurà un recital de Jorge Ortiz Robla, Julio Mas Alcaraz i Carlos Bueno Vera al claustre gòtic. A les 19.00 hores, el recital estarà protagonitzat per Miguel Ángel Curiel, Jose María Parreño, Antonio Méndez Rubio i María Ángeles Pérez López, també al claustre gòtic. Les dues últimes actuacions de la vesprada seran dos recitals-concerts: el primer, ‘Mediente’, d’Adriano Galante; i el segon, ‘Esto no es una canción’, d’Abraham Boba —integrant del grup León Benavente—. Tots dos tindran lloc a la Sala Refectori.

L’última jornada de Vociferio, el diumenge 5 de març, comptarà, de nou, amb signatura de llibres al claustre gòtic, a partir de les 12.00 hores, amb Antonio Bosch, Daniel Fernández Rodríguez, Isabel Alamar i José María Parreño; a les 13.00 hores, Jessica Avilés; a les 16.00 hores, Daniel Fernández Rodríguez; a les 17.00 hores, César Márquez Tormo i José Lapasió; a les 18.00 hores, Daneil Doménech; i a les 19.00 hores, Pepa Zanón.

El claustre gòtic també serà el punt de trobada dels recitals del dia, amb el d’Anna Maluquer + Big bang Rau Rau, a les 13.00 hores; Raquel Santanera i Oriol Souleda, a les 17.30, i ‘Pedrals 25’ de Josep Pedrals + Xavi Lloses, a les 18.30 hores.

A les 19.30 hores de la vesprada de dissabte tindrà lloc la clausura de la Fira d’Editorials de Poesia de l’AEPV i la mostra ‘Francisco Brines’; el festival es tancarà amb brillantor a les 20.00 hores, a la Sala Refectori, amb Polítiko, el projecte del músic Juan Ernesto Artuñedo.

Vociferito, el festival destinat al públic més jove

Acompanyant Vociferio, s’organitza de manera paral·lela, el dissabte 4 i el diumenge 5 de març, el festival Vociferito, destinat al públic més jove i pensat perquè tant adolescents com els més menuts també gaudisquen amb la poesia. El dissabte 4, a les 11.00 hores, tindrà lloc, a la Sala Refectori, el taller familiar ‘Rap para soltar’, amb Celia Bsoul, una activitat pensada per a públics a partir dels 12 anys, amb accés gratuït mitjançant inscripció prèvia en el web del Consorci.

El diumenge 5 de març, a les 11.00 hores, tindrà lloc, a l’Espai D, el taller familiar —a partir de 6 anys— ‘Bonjour l’Impossible (inventarse un cuerpo para la danza)’, amb Christine Cloux i Juliane Petri. A les 12.00 hores s’impartirà un taller d’escriptura creativa, ‘El niño de los zapatos rojos’, amb Tirso Priscilo Vallecillos García, per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys, a la Sala Refectori. Per a la participació en totes dues activitats caldrà la inscripció prèvia.

A més del Centre del Carme, també col·laboren en Vociferio el Ministeri Cultura i Esport, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València (Acció Cultural i Recursos Culturals), la Sala Carme Teatre, la Societat Coral El Micalet, la Universitat de València (Jardí Botànic), AEPV, AELC i Bibliocafé.

error: Content is protected !!