El Carme repassa la trajectòria de Víctor Manuel, amb Luis Prado al piano, en una trobada conversada

El Carme repassa la trajectòria de Víctor Manuel, amb Luis Prado al piano, en una trobada conversada

  • La primera trobada conversada de la primavera la protagonitza Víctor Manuel, un dels grans noms de la música del nostre país, acompanyat pel pianista Luis Prado
  • La xarrada, moderada per la periodista Mariola Cubells, serà el dijous 20 d’abril a les 19.30 hores a la Sala Refectori del CCCC, amb accés gratuït fins a completar aforament

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) dedica la seua segona ‘Trobada conversada’ de 2023 —i la primera de la primavera— a la música i la composició, de la mà de dues grans figures del nostre país, el cantautor Víctor Manuel i el pianista Luis Prado.

Durant la xarrada, moderada per la periodista Mariola Cubells, es farà un recorregut per tota la trajectòria professional de Víctor Manuel, conversant sobre l’ofici de compondre i cantar, i sobre el significat d’haver marcat diverses generacions amb les seues melodies i lletres. El cantautor hi estarà acompanyat per Luis Prado al piano, que s’encarregarà d’establir un joc amb les cançons.

La trobada se celebra el dijous 20 d’abril, a les 19.30 hores, a la Sala Refectori del Centre del Carme, amb accés gratuït, sense necessitat d’inscripció prèvia, fins a completar aforament.

“Des del Centre del Carme promovem espais de trobada amb la participació de veus atractives i interessants per a les diferents generacions que diàriament ens visiten. És a través d’aquestes veus que generem un diàleg amb la ciutadania, estimulant el pensament i l’opinió crítica. En el cas de Víctor Manuel estem davant un dels màxims representants de la música del nostre país, i Luis Prado ens porta acompanyant amb la seua des de fa dècades”, assenyala el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

En 1969, Víctor Manuel va publicar ‘El abuelo Víctor’; un any després, ‘Quiero abrazarte tanto’ va ser número u, i, a partir de llavors, el cantautor de Mieres (Astúries) ha omplit el món d’himnes: ‘Soy un corazón tendido al sol’, ‘La puerta de Alcalá’, ‘Sólo pienso en ti’, ‘Ay, amor’ o ‘Sube al desván’, entre d’altres. Dècades després del llançament d’aquestes cançons, el novembre de 2022, va traure al mercat ‘La vida en canciones’, la retrospectiva més completa de la seua obra fins hui.

“Estem davant d’un dels cantautors transversals que han influït diverses generacions. Pocs com Víctor Manuel han creat himnes en dècades successives i tenen un tarannà tan conciliador, tan sòlid, tan sense vaivens. Víctor presenta el seu últim àlbum, ‘La vida en canciones’, i això ve a explicar-nos, com es du a terme l’escriptura de cançons mítiques, com aquestes melodies s’han colat en tot un imaginari col·lectiu i per què. Em consta que és un conversador nat, així que serà un plaer, i un honor, escoltar-lo. Hi estarà acompanyat pel músic Luis Prado, i tots dos interactuaran sobre la música, les lletres, les composicions. Jugarem a endevinar les històries que s’amaguen en cançons de sempre, amb el piano de Prado, que sol girar amb músics com Miguel Ríos o Ariel Roth”, assenyala la periodista Mariola Cubells.

Sobre ‘Trobades conversades’

‘Trobades conversades’ és una iniciativa creada pel Centre del Carme en 2020 per a estimular la transmissió d’idees i pensaments per mitjà de la conversa i generar una xarrada distesa en la qual tant el públic com les persones convidades gaudisquen d’una trobada agradable en clau d’humor.

Des que es va crear, ja han passat pel sofà de ‘Trobades conversades’ personatges públics com Arturo Valls, Bob Pop, Gonzo o Pilar Castro. Les trobades de 2022, que van tindre un èxit rotund de participació i van completar l’aforament del CCCC, van estar protagonitzades per l’humorista i guionista Berto Romero; l’artista ‘queer’, cantant, actriu i creadora de contingut Samantha Hudson; Esty Quesada (‘Soy una pringada’) i Diego San José.

L’última gran cita amb aquesta iniciativa va tindre lloc el mes de gener passat, amb la participació de tot l’elenc protagonista de la sèrie ‘La ruta’, gran triomfadora de l’última edició dels Premis Feroz 2023, en la qual va guanyar el premi al millor guió, a la millor sèrie dramàtica i a la millor actriu protagonista per a Claudia Salas.

Ara és el torn del cantautor Víctor Manuel i el pianista Luis Prado, que estaran acompanyats per la periodista Mariola Cubells el dijous 20 d’abril, de 19.30 a 21.00 hores, a la Sala Refectori del Centre del Carme, amb accés gratuït i sense necessitat d’inscripció prèvia, fins a completar l’aforament. La xarrada també es retransmetrà en ‘streaming’ en el canal de YouTube del Consorci de Museus i tindrà cobertura addicional en les xarxes socials del CCCC.

error: Content is protected !!