El Centre del Carme presenta el concert simfònic de joves talents de l’Ensemble de la Mediterrània

El Centre del Carme presenta el concert simfònic de joves talents de l’Ensemble de la Mediterrània

  • La formació es presenta en València després de triomfar recentment en el festival internacional Summa Cum Laude de Viena
  • L’actuació se celebrà dissabte, 9 de setembre, a les 19.00 hores, en el claustre gòtic del CCCC, con accés lliure
     

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presentaba a una de les orquestres simfòniques joves amb més present i futur de la Comunitat Valenciana. Es tracta de l’Ensemble de la Mediterrània, formació amb una mitjana d’edat de 15 anys llorejada internacionalment, guiada per la batuta de Francisco Maestre.

“En el Centre del Carme creiem en el talent jove com un revulsiu cultural, i apostem per ell en qualsevol disciplina artística que s’expresse. El cas de l’Ensemble de la Mediterrània és extraordinari: es tracta de joves en ple desenvolupament però capaços d’arribar molt alt en cada concert, oferint al públic una mostra d’un futur radiant”, apunta el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“Per a l’Ensemble, fer un concert en un espai com el CCCC, carregat de tanta història i art, és un privilegi. Afrontem esta actuació amb moltes ganes i serà la nostra presentació a València.

Moltes ciutats d’Espanya i de països com França, Alemanya, Àustria o Països Baixos ens han acollit però mai vam tindre l’oportunitat de poder fer el que més ens agrada a València, així que ho disfrutarem molt”, apunta el director de l’Ensemble de la Mediterrània, Francisco Maestre.

El concert en el CCCC comptà amb un programa composat per grans clàssics del repertori simfònic, com ‘Les mil i una nits de Scherezade’, de Rimsky-*Korsakov; la ‘Dansa Macabra’ i ‘Bacanal’ de Saint-Saëns, i la universalment reconeguda ‘Marxa Triomfal’ de l’òpera ‘Aida’, de Verdi.

La unitat que protagonitzà el concert naix d’una altra formació amb una trajectòria jalonada de premis: l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant (OJPA). L’OJPA, ha recorregut certàmens de tota Europa durant més d’una dècada, sent per exemple la primera i única orquestra espanyola a rebre el Primer Premi amb Excel·lència en diverses edicions del certamen Summa Cum Laude de Viena, aconseguint el privilegi d’actuar en les seus de l’Orquestra Filharmònica de Viena.

Precisament este passat mes de juliol, el Ensemble de la Mediterrània va tornar a Viena, on va tornar a ser reconeguda, en este cas amb el segon premi en el mateix festival Summa Cum Laude, última fita abans de presentar-se a València.

error: Content is protected !!