EL CIRC, HUMOR I MÚSICA ‘ADEU!’ DE LUCAS ESCOBEDO A L’ARNICHES

L’Institut Valencià de Cultura produeix ‘ADEU!’ de Lucas Escobedo l’estrena del qual serà els dies 11 i 12 de desembre al Teatre Arniches

‘ADEU!’ és un emotiu homenatge als comiats que reuneix circ i humor amb set artistes en escena i música en directe

L’Institut Valencià de Cultura estrena l’última de les seues produccions de 2021. Després de l’èxit de ‘Les Saurines’ a Castelló, Alacant agafa el relleu de la producció valenciana amb aquest espectacle que uneix música, humor i circ.

Alicia Garijo, delegada de l’IVC a Alacant, ha expressat la seua alegria per acollir aquesta estrena: “Les estrenes sempre suposen un extra d’alegria als teatres, si a més es tracta d’una producció pròpia, l’alegria es multiplica, i si a més al capdavant hi ha un artista de la terra, de la talla de Lucas Escobedo, ja no podem estar més contents”; i afig: “A l’Arniches som grans admiradors del circ i dels espectacles que se sustenten en les emocions, per això estem segurs que ‘ADEU!’ serà una de les experiències més especials de la temporada. El públic sens dubte en gaudirà molt.”

‘ADEU!’ s’estrena l’11 i 12 de desembre al Teatre Arniches, a les 19.30 i 18.00 hores respectivament, i promet ser una de les produccions més emocionants de la temporada. En paraules del seu creador i director Lucas Escobedo: “És un homenatge als comiats i als no comiats. El públic quan arriba ve a una celebració, a una festa, perquè els comiats no deixen de ser això, celebracions de tots els colors, amb les seues alegries i les seues tristeses”, i afig: “Ens venia de gust dibuixar i pintar els comiats amb tota aquesta barreja d’emocions”.

Lucas Escobedo, artista, creador i director que, a colp d’èxits, ha passat de promesa a figura de l’escena actual. Deu anys després de constituir la seua pròpia companyia, Escobedo ha aconseguit refermar-se i consolidar la seua marca personal present en tots els seus treballs, i que es caracteritza per una alta càrrega emocional, la sensibilitat, l’exigència tècnica i l’excel·lent factura creativa i artística. Entre els nombrosos reconeixements que ha rebut, cal destacar l’obtenció recent del Premi de les Arts Escèniques Valencianes al millor espectacle de circ per ‘Paüra’.

‘ADEU!’ compta amb set artistes que durant seixanta minuts desenvoluparan números corals d’acrobàcies de sòl, malabars amb pilotes, roda circ, ports acrobàtics o maces entre altres disciplines circenses. A més d’un acompanyament musical en directe la composició i direcció musical del qual signa Raquel Sánchez, qui a més es troba entre l’elenc juntament amb Jesús Irimia ‘Xuspi’, Alberto Soro, Enrique Navarro, Miguel Barreto, Irene Torrejón ‘Aicrag’ i Gema Palazón.

L’Institut Valencià de Cultura continua apostant així  per la descentralització de les produccions pròpies, i torna a posar el focus a Alacant després de l’èxit de l’espectacle de dansa ‘La mort i la donzella’ de la coreògrafa d’Elx Asun Noales, que des de la seua estrena l’octubre de 2020, ha collit nombrosos reconeixements entre els quals destaquen tres Premis Max. Alacant es converteix d’aquesta manera en el centre de la producció escènica valenciana, i ho fa amb un espectacle emocionant i per a tots els públics que fa el tret d’eixida a la programació nadalenca al Teatre Arniches.

error: Content is protected !!