EL CONSORCI DE MUSEUS DONA SUPORT A LA CREACIÓ DIGITAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA AMB UNA NOVA CONVOCATÒRIA DE ‘CULTURA ONLINE’

Els 100 projectes seleccionats es mostraran en una exposició col·lectiva en el Centre del Carme i a través dels mitjans digitals del Consorci de Museus

Amb una dotació de 200.000 euros, es destinen 2.000 euros per a cada projecte seleccionat

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana reprén en 2023 el projecte ‘#CMCVaCasa Cultura Online’, la convocatòria pública creada l’abril de 2020 com a fórmula de suport a la creació contemporània en temps de pandèmia. En aquesta nova edició, que compta amb una dotació pressupostària de 200.000 euros en total, se seleccionarà un total de 100 projectes que s’exposaran en el Centre del Carme i a través dels mitjans digitals -web i xarxes socials- del Consorci de Museus.

La convocatòria està oberta a totes les persones professionals de l’art, la investigació i el pensament nascudes o residents a la Comunitat Valenciana, així com a projectes de galeries de la Comunitat Valenciana, que desenvolupen el treball en el camp de les arts visuals en sentit ampli (teoria i pràctica). El termini de presentació de projectes estarà obert fins al 15 de febrer.

“A causa de la qualitat i la diversitat de llenguatges dels projectes seleccionats en 2020, des del Consorci de Museus hem volgut reactivar aquesta convocatòria amb la voluntat de continuar impulsant aquesta nova finestra a la creació artística. Aquest projecte innovador ens permet canalitzar les propostes artístiques digitals, claus per al desenvolupament del sector, i suposa una oportunitat més per a acostar la cultura contemporània a la societat i donar suport a l’activitat artística, creativa i intel·lectual”, assegura el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Poden presentar-se a la convocatòria tant projectes nous com preexistents, procedents del camp de la teoria i la pràctica de les arts visuals en sentit ampli, amb el requisit que siguen accessibles des de plataformes digitals, i es va poder presentar únicament una proposta per cada persona sol·licitant. D’entre tots ells, un jurat independent seleccionarà un total de 100 continguts culturals, que comptaran amb una dotació econòmica de 2.000 euros cadascun.

Per a la selecció de les propostes es pararà esment al caràcter innovador, la capacitat d’experimentació amb llenguatges i discursos, la qualitat i l’interés del projecte i la contribució a la divulgació del panorama creatiu valencià.

El jurat responsable de la selecció de projectes estarà presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni i presidenta de la Comissió Cientificoartística del CMCV, Carmen Amoraga, i l’integraran professionals de diferents camps de la creació contemporània: les artistes visuals Cristina Ghetti, artista visual, a proposta d’AVVAC, Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló; Luisa Pastor Mirambell, doctora en Belles Arts i gestora cultural, a proposta d’AVCA, Associació Valenciana de Crítics d’Art; Alejandra Bueno, artista visual, a proposta de MAV, Dones en les Arts Visuals; Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); Virginia Murcia García, directora d’art, dissenyadora i investigadora, a proposta d’APIV, Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana, i José Luis Pérez Pont, director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Els cent projectes seleccionats es difondran en línia, a través del web i xarxes socials del Consorci de Museus, i conformaran una exposició col·lectiva que es farà en el Centre del Carme l’estiu de 2023.

La presentació de sol·licituds es realitza en format digital a través de l’aplicació disponible en el web del CMCV: www.consorcimuseus.gva.es.

error: Content is protected !!