EL CONSORCI DE MUSEUS POSA EN MARXA LA INCUBADORA DE TALENT AUDIOVISUAL CCCC FILM LAB

EL CONSORCI DE MUSEUS POSA EN MARXA LA INCUBADORA DE TALENT AUDIOVISUAL CCCC FILM LAB

La convocatòria seleccionarà 36 projectes audiovisuals que s’hauran d’escriure, produir i rodar en 30 dies, en mesos successius

CCCC Film Lab se celebrarà al Centre del Carme sota la direcció de Pau Vergara, i inclourà tallers, xarrades i jornades sobre la indústria audiovisual

Seguint la línia de treball iniciada amb projectes com CCCC Music Lab i CCCC Escena Lab, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana posa en marxa CCCC Film Lab, una incubadora de talent emergent audiovisual, que seleccionarà 36 projectes mitjançant convocatòria pública, que hauran de ser escrits, produïts i rodats en 30 dies, en mesos successius.

El CMCV crea aquesta nova convocatòria pública, dirigida pel productor i cineasta Pau Vergara, per a donar impuls al talent emergent, repensar el lloc que ocupa la indústria audiovisual en la cultura i refermar la figura del Centre del Carme com un espai on generar ponts entre la cultura, la indústria audiovisual i la nova creació.

En 2022 el Consorci de Museus i el Centre del Carme ja van ser pioners en el món de la creació audiovisual amb ‘CCCC Stories’, la primera sèrie de ficció rodada íntegrament al Centre del Carme amb actors i actrius de la Comunitat Valenciana i un equip tècnic compost de joves promeses de l’audiovisual valencià.

El programa CCCC Film Lab es desenvoluparà al mateix Centre del Carme i inclourà tallers, xarrades i jornades sobre indústria audiovisual, en els quals es donarà suport a la formació, l’exposició i el creixement dels i les artistes participants, oferint-los acompanyament a través d’una metodologia gradual i adequada a les seues necessitats individuals.

Els tallers incubadora, jornades sobre indústria audiovisual, pràctiques de rodatge i seguiment tutoritzat es desenvoluparan entre els mesos de juny i juliol de 2023 i entre el 7 de setembre i el 30 de desembre de 2023, i estaran impartits per professionals de reconegut prestigi del sector i la indústria audiovisual.

“Des del Consorci de Museus llancem aquesta nova convocatòria per a donar suport al talent emergent en el sector audiovisual, oferint a les creadores i els creadors coneixements, eines i acompanyament per a poder tirar avant els seus projectes. El llenguatge audiovisual ofereix moltes possibilitats d’experimentació i posseeix la capacitat d’arribar a un nombre elevat de persones, per tal d’obrir finestres a la cultura i al pensament”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Pau Vergara, encarregat de dirigir CCCC Film Lab, explica que és una oportunitat única per a submergir-se en la creació audiovisual des d’un enfocament pràctic. “Tothom dirigirà el seu propi curtmetratge i participarà en la creació del dels seus companys. A més, tindrem trobades amb creadors audiovisuals, ‘masterclass’ i conferències amb professionals de referència nacional i internacional. És un projecte molt il·lusionant que servirà per a impulsar nous talents audiovisuals que esperem que algun dia esdevinguen referents tècnics i creatius del nostre sector”, assenyala Vergara.

Per a la valoració i selecció de les sol·licituds presentades es constituirà un jurat integrat per José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i del Centre del Carme; Dolors López Alarcón, escriptora i vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana; Pau Vergara, productor executiu, cineasta i director de CCCC Film Lab, i l’artista audiovisual Pepa L. Poquet. Es valorarà principalment la coherència del discurs, l’originalitat i la consistència que permeta fer-ne una mirada crítica, el caràcter innovador i la qualitat artística de la proposta, la premissa i la viabilitat tècnica i artística dels projectes.

Podran optar a aquesta nova convocatòria projectes audiovisuals col·lectius o individuals, de qualsevol estil, presentats per persones majors de 15 anys. Els menors d’edat hauran de presentar el consentiment signat de pares o tutors. Almenys el 50 % de les propostes seleccionades serà entre nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, i en el cas de col·lectius, almenys el 60 % dels membres del projecte hauran de ser nascuts o residents a la Comunitat Valenciana.

El termini de presentació de projectes s’obrirà l’endemà de la publicació en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’, i romandrà obert fins al 22 de maig.

error: Content is protected !!