EL CONSORCI DE MUSEUS PRESENTA EN ARCO LES SEUES ÚLTIMES PUBLICACIONS D’ART CONTEMPORANI

El Consorci de Museus participa, per sisé any consecutiu, en Arts Libris, la secció editorial d’ARCOmadrid, amb més de 40 títols

Els catàlegs de ‘Jaime Hayon. InfinitaMente’, ‘Miguel Trillo. Asiatown’ i la versió anglesa d’‘Innovación desde el museo. Ensayos sobre emergencia cultural’, entre les novetats

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) porta un any més l’art contemporani amb segell valencià a la Fira Internacional de l’Art Contemporani ARCOmadrid, que celebra la 42a edició del 22 al 26 de febrer a IFEMA, amb el Mediterrani com a tema central. El CMCV presenta més de 40 publicacions d’art contemporani en Arts Libris, el principal certamen dedicat al llibre d’artista, art i pensament contemporani, fotollibre, autoedició i publicacions digitals.

El divendres 24 de febrer, la consellera d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit, i el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, visitaran l’expositor juntament amb el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, i, posteriorment, faran un recorregut per les fires amb presència de galeries i artistes de la Comunitat Valenciana: ARCO, Art Madrid, JustMad i Urvanity.

“Des del Consorci de Museus mostrem, cada any, en ARCO, les nostres cuidades publicacions, que són un reflex de la nostra programació expositiva. Amb això donem impuls i visibilitat a artistes, comissaris i comissàries, donant un protagonisme especial a la creació procedent de la Comunitat Valenciana i mostrant la riquesa i l’heterogeneïtat de les pràctiques artístiques contemporànies”, destaca José Luis Pérez Pont, director del CMCV i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC).

43 títols en Arts Libris

El Consorci de Museus participa, per sisé any consecutiu, en Arts Libris, una fira que, en la seua huitena edició en ARCOmadrid, reuneix 67 expositors nacionals i internacionals. El CMCV compta amb un expositor en el certamen amb una selecció de 43 publicacions editades per la institució.

Una de les novetats més destacades és l’edició en anglés d’‘Innovación desde el museo. Ensayos sobre emergencia cultural’, primer títol de la nova col·lecció de pensament contemporani del CCCC, que aborda la resposta dels museus a la crisi sanitària i que, després de l’èxit de l’edició en castellà, obri el focus al públic internacional.

Es tracta del volum coordinat per la crítica d’art Marisol Salanova i el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, que, amb un disseny molt acurat, reuneix 20 perspectives sobre el centre d’art com una cosa més que una plataforma de continguts, presentant-lo en nous formats, amb horitzontalitat i proximitat, i prenent com a cas d’èxit el CCCC.

El llibre inclou fotografies de Juan Ramón Peiró i disseny de Dídac Ballester i textos de María Acaso, Carmen Buelohá, Paula Cabaleiro, Jorge Carrión, Florencia Claes, Mario Colleoni, Jordi Costa, Marilena de Chiara, Luis Deltell, Blanca de la Torre, Rocío de la Villa, Fernando Gómez de la Cuesta, Semíramis González, Ignacio Granero, María Llopis, Pati Núñez, Regina Pérez Castillo, José Luis Pérez Pont, Magda Polo i Marisol Salanova.

Una altra de les novetats en exposició serà el catàleg de l’exposició ‘Jaime Hayon. InfinitaMente’, la primera gran retrospectiva que se celebra a Espanya sobre el Premi Nacional de Disseny 2021, i que pot visitar-se fins al 16 d’abril al Centre del Carme. L’acompanyen les publicacions d’algunes altres de les exposicions celebrades pel CCCC en el marc de World Design Capital València 2022, com ara ‘Play with Design’ i ‘Per què soc així?’, així com d’exposicions presentades l’any passat com ‘Dulk. Procés natural’, ‘Monólogos de género’, ‘Art al quadrat’, ‘Pamen Pereira. El final del sueño’, ‘Artistas y máquinas’, ‘Hacia poéticas de género’ i ‘Vicente Martínez. Pulsions’. El CMCV també presenta en ARCO el catàleg de la mostra ‘Miguel Trillo. Asiatown’, que, produïda pel Consorci de Museus, obrirà les seues portes a finals del mes de març al Centre del Carme.

El públic podrà trobar en l’expositor del CMCV tots els llibres de la Col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, que mostra les adquisicions de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en el seu pla incentiu del patrimoni artístic valencià. Es tracta d’un programa impulsat en 2017 que té com a objectiu dinamitzar el mercat artístic contemporani i, al mateix temps, crear un fons públic amb un conjunt d’obres representatives de l’estat actual de la creació artística en territori valencià.

Una altra de les publicacions que ocuparà un espai singular en l’espai expositiu del Consorci de Museus serà el catàleg de Cultura Resident, que recull els projectes de producció, mediació cultural i investigació artística desenvolupats entre 2018 i 2020 a Alacant, València i Castelló dins del programa de residències de creació del CMCV, així com les residències internacionals realitzades en col·laboració amb centres culturals i artístics d’altres països, i una sèrie de conversacions amb altres projectes independents impulsats pel Consorci de Museus en què es reflexiona sobre diversos temes relacionats amb la creació artística i la gestió cultural.

També estaran a disposició les publicacions de 2020 i 2021 ‘Martin Parr. Parrathon’, ‘Carmen Alborch. L’art i la vida’, ‘Prohibido fijar carteles. REA Carteles valencianos 2000_2020’, ‘Álex Francés. Transcuerpo 2010-2020’, ‘El apartamento. Fermín Jiménez Landa’, ‘Fuencisla Francés. Punto de fuga’, ‘Qué pasa con los insectos después de la guerra. Escif’, ‘Seres fuera de campo. Mery Sales’, ‘Spectre – Hacia un lenguaje visual desde lo auditivo. Edu Comelles’, ‘Viaje a Corfú. Carlos Pérez. El hombre-museo’, ‘Terrenos baldíos. Comunicado urgente contra el despilfarro. Amalé y Bondía’ i ‘Maribel Domènech. Acciones cotidianas. 1986-2020’. A aquests treballs se sumen ‘Ana Teresa Ortega. Pasado y presente, la memoria y su construcción’, ‘Sistema operativo. Colecciones Daniel G. Andújar’, ‘Totalitat i infinit’, ‘Xisco Mensua. 15.600 días’ i ‘Xu Bing’.

Tots aquests títols són editats pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i també poden adquirir-se al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i en els punts de venda en línia i físics de la Llibreria Llig de la Generalitat Valenciana, presents a Castelló de la Plana, València i Alacant.

La 42a edició d’ARCOmadrid se celebrarà del 22 al 26 de febrer del 2023 en els pavellons 7 i 9 del recinte firal d’IFEMA MADRID; dedicarà les dues primeres jornades als professionals, i el cap de setmana, a partir del divendres a les 15.00 hores, obrirà les portes al públic.

error: Content is protected !!