El director britànic Mark Elder, reconegut com un dels grans noms del circuit internacional, dirigirà l’orquestra

El repertori està format per ‘Una vida d’heroi’, de Strauss, i ‘Simfonia dels salms’ de Stravinski

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta l’Orquestra de la Comunitat Valenciana & Cor de la Generalitat en un concert dirigit pel reconegut director britànic Mark Elder i que significarà el colofó de la temporada a l’Auditori de Castelló.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha valorat “el gran nivell de les propostes de la temporada a l’Auditori de Castelló que el posiciona com a referent de les programacions de qualitat dels recintes musicals similars de tot l’Estat” i s’ha mostrat convençut que “gràcies a la resposta del públic i la coherència de la programació hem aconseguit tancar la pròxima temporada amb grans referències musicals que esperem que siga la consagració definitiva del segell de qualitat que té l’Auditori de Castelló” ha afegit Ribes que ha assenyalat que “tenim un tancament de luxe aquest diumenge amb el gran director d’orquestra Mark Elder amb l’Orquestra de la Comunitat i Cor de la Generalitat”.

‘Sir’ Mark Elder, reconegut com una de les grans batutes del circuit internacional, dirigeix el poema simfònic ‘Ein Heldenleben’ (‘Una vida d’heroi’), de Richard Strauss’, i ‘Simfonia dels salms’, d’Ígor Stranvinski aquest dissabte 11 de juny a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló. Un dia abans, aquest divendres, l’escenari serà el de Les Arts a València.

El prestigiós director britànic debuta amb el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. L’actual titular de l’Orquestra Hallé de Manchester i principal director convidat de la Filharmònica de Bergen dirigeix les formacions més importants d’Europa i els Estats Units.

Per al seu debut, ‘Sir’ Mark Elder proposa dues obres de fascinant sonoritat i complexitat tècnica. Igor Stravinski va compondre ‘Simfonia dels salms’ com a encàrrec per a celebrar el 50 aniversari de la Simfònica de Boston. Basada en tres salms del Llibre dels Salms de David i dedicada ‘a la glòria de Déu’, aquesta simfonia coral és considerada com una de les obres sacres més brillants del s. XX.

El repertori comptarà també amb una de les obres més complexes i compromeses del gran repertori, ‘Ein Heldenleben’, de Richard Strauss, partitura brillant, enèrgica i dotada d’un colorit orquestral d’impressionant riquesa.

error: Content is protected !!