EL GRAN VASILY PETRENKO DIRIGEIX L’ORQUESTRA DE LA COMUNITAT VALENCIANA A L’AUDITORI DE CASTELLÓ

El programa està centrat en la ‘Simfonia núm. 2’ de Rakhmàninov, una de les millors partitures del repertori simfònic rus

L’EACC organitza dissabte una jornada sobre el còmic, el fanzine i l’autoimpressió

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta aquest dissabte 17 de desembre, a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló, un dels grans directors internacionals, Vasily Petrenko, que es posa al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

“És un dels directors internacionals més reconeguts que es posarà davant d’una de les grans orquestres, així que tenim garantit un dels millors concerts de l’any a l’Auditori de Castelló”, ha destacat el delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha remarcat el fet de “poder gaudir de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a Castelló amb directors reconeguts internacionalment com un regal per a tots els aficionats a la clàssica, i el pròxim trimestre continuarem amb propostes molt atractives i tres concerts únics”.

Vasily Petrenko, titular de la Royal Philharmonic Orchestra de Londres i durant 15 anys de la Filharmònica de Liverpool, és una de les batutes més sol·licitades per les principals orquestres d’Europa (Filharmònica de Berlín i Gewandhaus) i dels Estats Units d’Amèrica (Los Angeles, Cleveland, San Francisco o Chicago). Petrenko debutarà divendres a les Arts a València amb un programa, que portarà també el dissabte a Castelló, centrat en la ‘Simfonia núm. 2’ de Rakhmàninov, una de les millors partitures del repertori simfònic rus. Prèviament, el mestre de Sant Petersburg dirigeix una breu pàgina de Nikolái Cherepnin, ‘La Princesse Lointaine’, i les ‘Cançons i danses de la mort’ en la veu del baríton Roman Burdenko, un apropament a la tristesa i tragèdia de la mort amb la sensibilitat i exquisida originalitat de la música de Mussorgski.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 10 i 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/). Recordem que es pot obtindre un descompte gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Jornades sobre el còmic, el fanzine i l’autoimpressió a l’EACC

L’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) continua explorant els diferents vessants artístics i promovent el diàleg entre artistes i públic. Aquest dissabte 17 de desembre tindrà lloc una jornada al voltant del còmic, el fanzine i l’autoimpressió.

La jornada es presenta en dues parts diferenciades. A partir de les 10.30 hores del matí, el taller ‘Usar, reutilitzar, desaparéixer’, amb Andrea Galaxina, reflexionarà sobre la producció del fanzine, el balafiament contemporani i els processos de producció acrítics. Per a participar en el taller cal inscripció prèvia en el correu eacc@gva.es.

A la vesprada, a partir de les 17.00 hores, tindrà lloc el col·loqui ‘El fanzine a la Ciutat del Transport’, amb Klari Moreno, Alejandro Álvarez (Fanzineologia) i Héctor Cimbrón (Pichi Fest). L’activitat serà un punt de reunió en el qual escoltar persones vinculades al món de l’edició alternativa que reflexionaran sobre les problemàtiques contemporànies i diferents experiències amb les quals superar els reptes i les dificultats que sorgeixen en aquestes activitats.

error: Content is protected !!