El Magnànim incrementa la quantia dels premis València de 80.000 a 100.000 euros

La il·lustradora valenciana Virginia Lorente ha sigut l’autora del cartell de l’edició de 2022 dels premis degans de València

Ja està obert el termini de presentació als Premis València iValència Nova 2022 que convoca la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació de la Diputació de València. El termini de presentació romandrà obert fins el proper 1 de març a les 11 hores (horari Espanya peninsular). La tramitació i presentació de la sol·licitud de participació es realitzarà únicament per mitjans electrònics.

Virginia Lorente, arquitecta, il·lustradora i creadora del projecte @typicalvalencia, ha sigut l’encarregada de la imatge del cartell de l’edició de 2022.

Els premis València tenen 11 categories en les modalitats següents: narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i novel·la gràfica. A diferència de la resta, la modalitat de novel·la gràfica pot ser d’autoria col·lectiva i s’atorga a un projecte del qual s’ha de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades, acompanyades del guió detallat de la totalitat de l’obra, d’un mínim de tres pàgines. La categoria València Nova manté les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, i assaig.

Com a novetats enguany destaquen, d’una banda, l’ampliació de participació als premis València Nova. Fins ara estaven adreçats a les persones entre 18 i 35 anys,  enguany també poden presentar la seua obra majors de 18 anys (sense límit d’edat) que no tinguen cap llibre publicat en la base de dades de l’ISBN en la modalitat del premi al que es presenten. 

D’altra banda, l’increment de la quantia dels premis en metàl·lic de 80.000 a 100.000 euros. D’esta manera la dotació dels premis València de 2022 és de 13.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig, de 9.000 euros en les de poesia i de 12.000 euros en la de novel·la gràfica. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis són de 7.000 euros en narrativa i assaig, i 5.000 euros en poesia. 

Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria es reuniran per deliberar i emetre veredicte el 26 de maig de 2022, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Tramitació i presentació de sol·licitud

Convocatòria

Més informació i convocatòria: www.alfonselmagnanim.net

error: Content is protected !!