EL MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA AUGMENTA ELS VISITANTS UN 51 % EN 2021

EL MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA AUGMENTA ELS VISITANTS UN 51 % EN 2021

Un total de 99.071 persones han visitat la col·lecció permanent, les exposicions temporals i les activitats programades

Un total de 99.071 persones van visitar la col·lecció permanent, les exposicions temporals i les activitats programades pel Museu de Belles Arts de València en 2021, la qual cosa suposa un increment del 51 % respecte a l’any anterior (65.691). El fi de les restriccions a la mobilitat territorial i l’augment del turisme han sigut factors fonamentals per a aquest augment en la xifra de visitants, que a poc a poc va recuperant els nivells anteriors a la pandèmia.

Les mostres temporals dedicades a artistes com Joaquim Agrasot, Josep Capuz o Giovanni Battista Piranesi, així com l’exposició ‘Creure a través dels ulls. Pintura i veritat en la València del segle XVII’, són algunes de les exposicions que han pogut gaudir els visitants al llarg de 2021. La incorporació d’obres noves a la col·lecció permanent, en especial el depòsit temporal del ‘Retrat de Michele Marullo Tarcaniota’ de Botticelli, o l’ampliació recent de la col·lecció de pintura flamenca amb les obres del llegat de Hans Rudolf Gerstenmaier, així com la intensa programació cultural que ha desplegat el centre al llarg de l’any, han sigut també un al·licient per a atraure un nombre més gran de públic.

Els mesos amb més afluència de públic van ser agost (12.009), octubre (13.830) i novembre (11.677).

Quant a l’origen geogràfic, un 65 % del públic visitant ha sigut procedent d’Espanya, enfront d’un 35 % de turistes estrangers de països com França, Itàlia, Alemanya, Gran Bretanya i Holanda, entre altres. Els visitants procedents de la Comunitat Valenciana se situen en un 76 % del total del públic nacional, la qual cosa confirma la fidelització del públic local. Igual que va succeir en 2020, en aquest segon any de pandèmia s’ha invertit de nou la tendència de temporades anteriors, en les quals la majoria dels visitants era públic estranger.

Cal destacar també que en 2021 el Museu de Belles Arts de València ha impulsat la tornada de les visites físiques i de les activitats presencials observant sempre les mesures sanitàries vigents en cada moment, amb l’objectiu de restablir els vincles perduts amb el públic, sense deixar de banda els recursos que la tecnologia facilita per a arribar a més sectors de públics i llocs a través de les xarxes socials.

error: Content is protected !!