El Museu de Ceràmica de Manises presenta el seu catàleg

  • El diputat de Cultura, Xavier Rius, va participar en la presentació de l’obra

El Museu de Ceràmica de Manises posa a l’abast de totes les persones un recull de la seua col·lecció de peces mitjançant el seu catàleg, finançat per la Diputació de València, que s’ha presentat en un acte en el qual han participat el diputat de Cultura de la corporació provincial, Xavier Rius, l’alcalde de Manises, Jesús Borràs, el regidor de Cultura, Xavier Morant, la diputada i regidora Pilar Molina, i la directora del museu, Sara Blanes.

La publicació, de 350 pàgines, ha sigut elaborada per diferents especialistes, entre els quals es troba la directora del museu i restauradora, Sara Blanes, però amb un llenguatge senzill i accessible, ja que el que es pretén no és fer un catàleg per a erudits, sinó per al públic en general.

El catàleg mostra la trajectòria de la ceràmica a Manises, de manera que s’entenga perquè el nom de la ciutat ha estat lligat sempre a este treball artesanal. Així, la primera part de la publicació fa un recorregut  per la història, el paisatge, els obradors, la vivenda, la religió i el comerç, la restauració i la conservació, tot això acompanyat de fotografies.

A continuació es presenten, amb plànols, gràfics i dibuixos, una sèrie de textos que expliquen com era la ciutat i com s’hi treballava. Un habitatge tradicional, un obrador ceràmic, la maqbara (cementeri musulmà) de Manises, un forn morú, un altre de reflex metàl·lic, una roda o torn de fer a l’aire o l’aixovar ceràmic domèstic, són alguns dels apartats en què s’ha dividit la publicació.

Per últim es recullen les peces catalogades amb una fotografia i la seua datació en valencià, castellà i anglès.

error: Content is protected !!