El Museu de Prehistòria recupera sons del passat per a celebrar el Dia Internacional del Patrimoni Mundial

  • La Diputació de València celebra un concert del cicle “Música en construcció” a càrrec del músic Abraham Cupeiro

El Museu de Prehistòria  de València celebra el 16 de novembre  el Dia internacional del Patrimoni Mundial amb el concert “Els sons oblidats” que recupera el sons del passat a càrrec del músic Abraham Cupeiro.

Durant l’espectacle “Els sons oblidats”, concebut a manera concert-monòleg, Cupeiro recupera i construeix diversos instruments de vent , i interpreta des de música del passat fins a la de hui dia, i els mescla amb formacions modernes.

Aquestes mescles es poden veure en el seu treball Compromiscu amb el acordionista Bielorús Vadzim Yukhnevich, així com en obres escrites ex professo per a ell, com el Concert Misteri de Wladimir  Rosinsky junt amb l’Orquestra Simfònica de Galícia.

En aquesta ocasió Abraham Cupeiro estarà acompanyat per la violoncel·lista Margarida Mariño i la acordionista Sabela Caamaño.

Abraham Cupeiro

Constructor i multiinstrumentista, el que caracteritza Abraham Cupeiro és la recuperació d’instruments perduts en el temps, i la seua utilització per a crear noves sonoritats i fusionar-los amb músiques alienes.

Va estudiar trompeta al RCSMM, i després va realitzar un màster en Interpretació de la Música Antiga a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així i tot , encara que la seua formació és clàssica, sempre s’ha sentit atret per tot tipus de músiques; formant part de grups de folk, jazz o música antiga.

Com a instrumentista, destaca per ser una de les poques persones que toca el Karnyx (trompeta cèltica de l’Edat  de Ferro). Recentment va ser convidat per a provar  el Karnyx de Tintignac , l’únic  que va aparéixer enter en 2004.

A més, és impulsor d’un instrument ancestral en la tradició gallega: la corna, un instrument que el seu avi tocava i que apareix en les il·luminacions d’Alfons X. El seu interés per l’organologia , li ha portat a aconseguir una col·lecció de més  de 200 instruments de tot el món i de diferents èpoques.

El seu projecte “Os Sons Esquecidos” va ser gravat amb la Filharmonía de Galícia sota el segell Warner Classics. Després d’estrenar-se, ha sigut presentat amb diferents orquestres d’Espanya i Finlàndia.

El 2018 va estrenar un nou projecte: PANGEA, el qual es va gravar al novembre de 2019 amb la Royal Philharmonic de Londres en els estudis Abbey Road, i eixirà sota el segell Warner Classics.

error: Content is protected !!