El Palau de la Música de València acosta la figura de Sorolla als centres escolars i a les famílies amb un espectacle teatral i musical

En el marc de la commemoració del centenari de la mort del pintor valencià

• L’espectacle es posarà en escena per a alumnat de 4t i 6é de Primària des de hui dimecres fins divendres que ve, i per a les famílies diumenge que ve a les 18.00 hores.

El Palau de la Música se suma a la commemoració del centenari de la mort de Joaquín Sorolla i, mitjançant el seu projecte educatiu “Menut Palau”, vol acostar la figura de l’artista valencià als centres escolars i a les famílies. Amb este propòsit, L’Almodí acollirà l’espectacle multidisciplinari de música, teatre i pintura titulat “Papà Sorolla”, que es posarà en escena per a alumnat de 4t i 6é de Primària des de hui dimecres fins divendres que ve, i per a les famílies diumenge que ve a les 18.00 hores.
 

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat com “una vegada més, des del Palau de la Música encapçalem les activitats institucionals commemoratives de músics i artistes il·lustres de la nostra terra”. “I en este any de reconeixement a un dels pintors valencians més universals no podíem deixar d’acostar i fer partícip el públic familiar de la importància de la figura de Joaquín Sorolla, però també a l’alumnat dels centres educatius des d’una mirada diferent, la de la infància, i des del punt de vista sonor, a més del visual i dramatitzat, facilitant en el seu conjunt la comprensió i també la labor pedagògica de les professores i professors”, ha explicat.

L’espectacle, de caràcter íntim i delicat, gira al voltant de la infància dels fills de l’autor María i Joaquín. El duo valencià De Soprano i Arpa, amb àmplia experiència en el món educatiu i el públic infantil, s’encarrega de la part musical, i “pintarà” la biografia de Sorolla a través de partitures d’autors com Albéniz, Granados, Falla, Ravel, Satie, Fauré, Tournier, Britten i fins i tot García Lorca. El director del Palau, Vicent Ros, ha explicat que la música “ha sigut triada amb molta cura, amb obres de compositors coetanis de Sorolla, tant espanyols com autors francesos impressionistes, als quals va conéixer durant la seua estada a París, perquè el públic puga comprendre l’estreta relació i les influències que s’establixen entre les dos disciplines artístiques, música i pintura”.

Per la seua banda, la part dramatitzada comptarà amb la direcció escènica de Salva Ferriol, la producció executiva de L’Artefacta, el vestuari i attrezzo d’Elena Gassó, i el paper dels joves actors valencians Alba Ferragud, com “María”, i Pablo Pla, com “Joaquín”. El públic podrà gaudir d’un guió dramatitzat en el qual les figures dels fills de Sorolla, de xiquets i de joves, recorden la seua infància “i la molt benvolguda figura paterna”. Este concert dramatitzat o teatre musicat, reflexiona també sobre valors com la solidaritat amb la infància desprotegida, la bondat de les cures, el valor de les coses xicotetes i del present, l’Espanya buidada i la importància de les arrels, tal com han explicat des de la producció de l’espectacle.

error: Content is protected !!