EL PORTUGUÉS MARCO DA SILVA FERREIRA CONVERTEIX DANSA VALÈNCIA EN UN CARNESTOLTES SOBRE EL FOLKLORE I LA IDENTITAT COL·LECTIVA

EL PORTUGUÉS MARCO DA SILVA FERREIRA CONVERTEIX DANSA VALÈNCIA EN UN CARNESTOLTES SOBRE EL FOLKLORE I LA IDENTITAT COL·LECTIVA

Pepa Cases estrena a la plaça de l’Ajuntament la seua obra de carrer ‘Voràgine’, que transita entre la poètica i la brutalitat

L’alcoiana Paula Serrano balla l’atracció del misteriós en ‘Sexy Suggestion’

Dansa València s’internacionalitza de la mà del creador portugués Marco da Silva Ferreira i la seua proposta ‘Carcaça’, programada demà, 21 d’abril, a les 21 hores, al Teatre Principal. El director investiga sobre la comunitat, la construcció d’una identitat col·lectiva, la memòria i la cristal·lització cultural en aquesta coreografia, que parteix inicialment d’un ‘footwork’ saltat com a motor agitador i accelerador. Deu intèrprets donen vida a un col·lectiu que busca la seua identitat en un flux físic, intuïtiu i sense pretensions del cos, de la dansa i de la construcció cultural, que va dibuixant un cos vibrant, rebel i carnavalesc.

El festival organitzat per Cultura de la Generalitat a través de l’Institut Valencià de Cultura també serà el context en què s’estrenarà la nova obra de carrer de la castellonenca Pepa Cases, ‘Voràgine’. L’espectacle ha sigut definit per l’actriu, ballarina, coreògrafa, docent i gestora cultural com “un crit cap a la societat, un colp en l’estómac, una galtada per a despertar”.

L’artista tot terreny plantejarà el divendres 21 a les 13.30 hores, a la plaça de l’Ajuntament, amb poètica i brutalitat, amb controvèrsia i raó, un debat sobre la incomprensió social patida per les víctimes d’abús. L’obra està protagonitzada per una dona que s’enfronta a cinc decisions del destí i a una multitud que podrà observar, prendre-hi partit, reflexionar, emocionar-se, fins i tot riure, però, això sí, tornar a casa possiblement amb la certesa que hem de canviar alguna cosa.

La crida del desconegut i la intervenció del cant miner

L’alcoiana Paula Serrano està programada al Teatre Rialto a les 19 hores, amb la seua obra ‘Sexy Suggestion’, un espectacle de dansa que gira al voltant de l’atracció cap al misteriós, cap al desconegut que ens crida. Els seus tres protagonistes han d’interactuar durant la peça amb un poal de persianes venecianes.

Finalment, a Espacio Inestable, a les 17 hores, la ‘bailaora’ i actriu malaguenya María del Mar Suárez ‘La Chachi’ innova en el cant de mines d’Almeria amb ‘Talanto aleatorio’. En escena l’acompanyarà la cantant Lola Dolores. L’espectacle arranca amb dues dones menjant pipes en un espai quotidià comú on comparteixen una conversa i la intimitat del silenci. De sobte, el cant i el ball trenquen el món ordinari i hi introdueixen la màgia. En un temps suspés, enigmàtic, la coreografia naix com un remolí delicat fins a transformar-se en un remolí. Un taconeig que es queixa i riu en bucle. Una cançó que no es deté, que s’eleva i envolta l’espai.

error: Content is protected !!