EL PRINCIPAL DE CASTELLÓ ALÇA EL TELÓ AQUESTA SETMANA AMB TRES INTERESSANTS I VARIADES PROPOSTES

  • El cicle ‘Els dijous al Principal’ presenta ‘Entusiastas’, de la castellonenca Paz Palau
  • El dissabte tindrà lloc la representació de l’obra ‘Ikimilikiliklik’, que ha rebut el Premi Feten 2020 al millor espai escènic

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa aquesta setmana al Teatre Principal de Castelló tres grans propostes. El teló s’alçarà el dijous amb ‘Entusiastas’, de la castellonenca Paz Palau, el dissabte serà el torn de l’espectacle familiar ‘Ikimilikiliklik’ i el diumenge d’una obra literària, ‘La lengua en pedazos’.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “les tres propostes que tenim al Principal mostren la nostra voluntat d’atraure tot tipus de públic”. Ribes s’ha mostrat molt satisfet per la resposta que el públic està tenint amb ‘Els dijous al Principal’, i ha destacat que “continuem donant suport al teatre amb una vinculació a les nostres comarques, aquesta vegada amb ‘Entusiastas’, de la castellonenca Paz Palau”.

Serà aquest dijous 11 de novembre, a les 19.30 hores, quan el Principal acollirà la representació de l’obra ‘Entusiastas’. En l’obra un grup d’actors assagen ‘La gaviota’. A mesura que avancen els assajos, es veuen interpel·lats per l’ombra del desencant i l’entusiasme forçat, per la por que suposa exposar-se i pel mateix engranatge teatral que, de vegades, més que impulsar, impedeix.

Teatre familiar: ‘Ikimilikiliklik – Mi pequeña’

Totes les representacions de la companyia Marie de Jongh han aconseguit un gran èxit de públic al Principal de Castelló. Aquesta volta presenten l’obra ‘Ikimilikiliklik’, un espectacle en què la protagonista és una xiqueta que té por de les bruixes però que acabarà sent-ne una. Una història de bruixes sense bruixes, una història de valentes sense valentes, una història màgica sense mags, una història de xiquets i xiquetes que no són tan xiquets i uns majors que no ho són tant. En aquest cas, la companyia aposta per una representació en què el text és protagonista, a diferència d’altres obres més gestuals.

Quant al fet de programar teatre familiar, com aquesta setmana amb ‘Ikimilikiliklik’, Ribes ha assegurat que “busca aconseguir que els xiquets i xiquetes s’acostumen a tindre la cultura com un element més de la seua formació”. La representació va dirigida a majors de 7 anys i ve amb el segell de qualitat del Premi Feten 2020 al millor espai escènic.

Nova posada en escena de ‘La lengua en pedazos’

El dramaturg Juan Mayorga dirigeix una nova posada en escena de ‘La lengua en pedazos’, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2013. Amb la interpretació de Clara Sanchis i Daniel Albadalejo, l’obra aborda la confrontació entre santa Teresa de Jesús i un representant del Sant Ofici. Mitjançant una batalla dialèctica entre la famosa religiosa i l’inquisidor, es dibuixa la rebel·lia i la modernitat d’una dona que va nadar a contracorrent per al seu temps. L’obra ens torna l’estil característic de la santa, un referent literari per la seua aportació a la cultura.

error: Content is protected !!