EL TEATRE DE LA JOVEN I EL CIRC DE KOLEKTIV LAPSO CIRK SÓN L’APOSTA DE L’ARNICHES PER AL CAP DE SETMANA

  • ‘Ulloa’ és el colpidor homenatge de La Joven a Emilia Pardo Bazán que podrà veure’s el divendres 19 a l’Arniches
  • El públic familiar té una cita amb el circ el dissabte 20 a l’Arniches amb ‘Ovvio’ sobre l’escenari

Després de l’incís de la Mostra de Teatre d’Autors Contemporanis, l’Institut Valencià de Cultura reprén la programació a Alacant amb un cap de setmana que reuneix teatre i circ el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre.

La Joven arriba a l’Arniches el divendres 19 de novembre a les 20.30 hores amb ‘Ulloa’, un text d’Irma Correa inspirat en ‘Los pazos de Ulloa’ d’Emilia Pardo Bazán. Aquest es troba emmarcat també en la Campanya de Teatre Escolar de l’IVC a Alacant amb sessió matinal per a públic de Batxillerat, complint així amb un dels objectius del projecte artístic de La Joven, que va nàixer fa huit anys buscant la incorporació del públic jove al teatre per mitjà de la dramatúrgia contemporània.

La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha apuntat que: “Des de l’IVC compartim amb La Joven la seua vocació d’obertura als nous llenguatges en l’escena i l’aposta pel talent jove, raó per la qual estem emocionats d’acollir ‘Ulloa’, que a més és un homenatge conjunt a una figura com la d’Emilia Pardo Bazán en el centenari de la seua defunció”.

‘Ulloa’ se centra en les hores que precedeixen a una ‘rave’ i tot el que hi té lloc després. En un solar abandonat, els sis personatges protagonistes descobriran i travessaran allò que sempre van témer: la soledat, l’abandó, la lluita contra u mateix, contra els altres. Una història que connecta amb ‘Los pazos de Ulloa’ en la visió tètrica i sinistra d’un lloc allunyat de l’urbs en què imperen unes lleis que giren al voltant d’una animalitat que mostra una violència i una agressivitat virginal.

El dissabte 20 de novembre a les 18.30 hores, el circ torna a l’Arniches en el marc de Som Menuts. Kolektiv Lapso Cirk presenta ‘Ovvio’, un espectacle de circ per a tots els públics que transita pels límits extrems de l’equilibri, que planteja on està l’instant de perfecció abans de la caiguda.

‘Ovvio’ és una trobada entre dues personalitats oposades, les dels artistes Tomas Vaclavek i David Díez Méndez, que porten dins la mateixa necessitat de risc, l’aclaparadora urgència de descobrir fins on poden arribar abans que la física i la casualitat els derroten.

error: Content is protected !!