El Teatre Principal de Castelló acull l’estrena de la nova producció de l’IVC ‘Les Saurines’

L’obra està ubicada a un poble de l’interior rural de Castelló afectat per la falta d’aigua

– Dues funcions, dissabte i diumenge, per a l’estrena absoluta de la nova producció de l’IVC amb text i direcció de Mafalda Bellido


La Conselleria d’Educació, Cultura i Deporte, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura estrena al Teatre Principal de Castelló la nova producció de l’IVC, ‘Les saurines’.

El Principal viu aquests dies els últims assajos de ‘Les Saurines’. L’estrena absoluta serà el dissabte 30 d’octubre i el diumenge 31 d’octubre a les 19.00 hores. L’escenari del Teatre Principal de Castelló rebrà aquesta producció de l’Institut Valencià de Cultura en què es parla d’un tema d’actualitat i de preocupació a les comarques de Castelló i d’altres parts del territori valencià com és la falta d’aigua. Però l’obra, utilitzant els conflictes al voltant de la falta d’aigua, conta una història commovedora, amb grans moments d’humor, en què es parla de les relacions i els secrets familiars. L’obra és també la història d’un poble, de la vida d’un camp d’ametlers i del llegat de les dones d’una família.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha remarcat “el paper que des de l’Administració hem de tindre amb la producció valenciana, donar suport a projectes arrelats al nostre territori i fer costat als professionals de les arts escèniques”. L’Institut Valencià de Cultura estrenarà al llarg d’aquesta temporada noves produccions com ‘Fes-me un lloc’, ‘Adéu’ o ‘La tempesta’. També l’IVC produeix el nou espectacle de la vila-realenca Pepa Cases.

L’autora del text i directora de l’obra Mafalda Bellido, natural del municipi castellonenc d’Altura, ha assenyalat que “la història va nàixer partint d’un objecte molt estimat per la meua família, un pèndol que era del meu avi i vaig pensar en quina utilitat li donarien altres persones. Així vaig arribar a una família de dones, ‘Les Saurines’, que disposen d’aigua i no la volen donar. En l’obra es descobrirà quina és la raó per la qual no ho volen fer”.

Bellido ha destacat que l’obra “és un drama molt còmic” en què es parla també “d’allò que està ocult davall de la terra, dels secrets i les coses que amaguem i que, inevitablement, afloren un dia qualsevol, vulguem o no, com l’aigua d’un brollador” i ha assegurat que aquesta “és una comèdia amb tocs que poden recordar Berlanga amb algunes escenes que he buscat intencionadament, amb molta humilitat i respecte, per a arribar al director valencià”.

‘Les Saurines’ està interpretada per Arianne Algarra, Empar Canet, Raúl Ferrando, Cristina Garcia, Sergio Ibañez, Estela Martínez, Fernando Soler i Begoña Tena.

La funció es representarà el dissabte 30 a les 19.00 hores per a tot el públic en general. El diumenge, a la mateixa hora, la representació està dirigida especialment per als abonats al Teatre Principal de Castelló encara que també està obert a tot el públic.

error: Content is protected !!