EL TEATRE PRINCIPAL DE CASTELLÓ PRESENTA ‘JÚLIA’, BASADA EN LA NOVEL·LA D’ISABEL-CLARA SIMÓ

La producció de la companyia La Dependent es representarà el dissabte 4 i diumenge 5 de desembre a les 19.00 hores

El Palau de Congressos de Peníscola continua celebrant l’Any Berlanga amb les projeccions de ‘Plácido’ i ‘Los jueves, milagro’

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa aquest cap de setmana al Teatre Principal de Castelló ‘Júlia’, una producció de la companyia alcoiana La Dependent basada en la novel·la de l’escriptora Isabel-Clara Simó.   

‘Júlia’ és, segurament, l’obra més emblemàtica de l’escriptora i periodista alcoiana i un veritable clàssic de la literatura valenciana contemporània, traduïda i reeditada des que es va publicar en 1983 fins hui.

“Traslladar a l’escenari l’obra tan reconeguda d’una autora valenciana com Isabel-Clara Simó és tot un repte” ha assenyalat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, i “dona sentit a una de les finalitats de l’Institut Valencià de Cultura, que és fer ressaltar el valor les obres de creadors valencians”. Ribes ha destacat que l’obra es representarà dissabte per a públic general i diumenge per als abonats al teatre en particular.

‘Júlia’ està emmarcada en l’època de la Revolució del Petroli d’Alcoi l’any 1973 i posteriors. La novel·la, un imprescindible de la nostra literatura, ens permet visitar en un relat de ficció un moment històric, transcendental per a la història d’Alcoi. El centre de la història en tot moment és Júlia, que ha d’enfrontar-se a greus debats ètics per a passar d’obrera a senyora. Es convertirà en senyora, però haurà de pagar un preu molt alt.

L’adaptació del text per a l’escena i la direcció de l’espectacle són de Gemma Miralles, i està interpretat per un repartiment d’onze actors i actrius: Marta Chiner, Manuel Climent, Vicent Domingo, Joan Gadea, Joan Manuel Gurillo, Manuel Maestro, Pilar Martínez, Pepa Miralles, Glòria Roman, Robert Roig i Pau Vercher.

Les entrades per a aquesta representació tenen un preu d’entre 3 i 20 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló, entrades amb un descompte de fins al 50 %. Totes les entrades per als espectacles es poden comprar en el web <taquilla.ivc.gva.es>.

Palau de Congressos de Peníscola

L’Institut Valencià de Cultura continua amb la programació regular al Palau de Congressos de Peníscola, que va començar el passat mes d’octubre i que ofereix teatre, música o cine durant tota la temporada. Aquest diumenge 5 i dimecres 8 de desembre prossegueix la celebració de l’any del centenari del naixement del director valencià Luis García Berlanga. El cine serà el protagonista amb la projecció de ‘Plácido’ i ‘Los jueves, milagro’

error: Content is protected !!