EL TEATRE RIALTO PRESENTA ‘MEOHADIM’, DE LA COMPANYIA DE JACOB GÓMEZ

EL TEATRE RIALTO PRESENTA ‘MEOHADIM’, DE LA COMPANYIA DE JACOB GÓMEZ

Les representacions seran del 27 al 30 d’abril

La direcció i la coreografia són de Jacob Gómez i la música original, de Sergio Gassman

Després de la celebració de Dansa València al seu escenari, el Teatre Rialto reprén el cicle de companyies valencianes amb les representacions de ‘Meohadim’, de la companyia de Jacob Gómez, del 27 al 30 d’abril.

La direcció i la coreografia són de Jacob Gómez; la música original, de Sergio Gassman; les llums i el disseny de vestuari, de Sergi Cerdán, i la interpretació està a càrrec de les ballarines Blanca Tolsá, Julia Sanz, Helena Hernáez, Lara Misó i Naya Monzón.

Cinc dones germanes donen vida a ‘Meohadim’ i transmeten les seues vivències a través de la música, les veus i el moviment. Ulls que observen, que insinuen, que narren; murmuris i crits que lluiten per expressar les històries que les han marcat fins ara.

Com afecten les seues experiències a la resta? Com es comuniquen sense parlar? Moviments accelerats i pausats que s’oposen entre si; un contrast emocional que tots vivim dia a dia. En aquest cant desbocat, Blanca, Helena, Julia, Lara i Naya obrin les seues ànimes i fan florir les seues veritats.

‘Meohadim’ va nàixer a Barcelona el 2019, una peça de gran format en la gala de finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, on va guanyar el premi del públic. Aquesta versió de 15 minuts gira per teatres i certàmens coreogràfics de Catalunya, València, Madrid i Portugal.

En 2021 rep una ajuda de Tanz-Bolzano i crea una versió de 50 minuts que s’estrena al Teatro Comunale de Bolzano (Itàlia).

El fundador de la companyia, Jacob Gómez, ballarí i coreògraf independent, ha treballat en companyies com IT Dansa (Barcelona), Theater Pforzheim (Alemanya), Theater Bielefeld (Alemanya) i Kibbutz Contemporary Dance Company (Israel). En aquestes companyies va crear obres coreogràfiques amb ballarins professionals i altres col·lectius no professionals.

error: Content is protected !!