El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport destaca que “la llibertat i la igualtat de tracte” seran les seues dues grans línies d’acció al capdavant del departament

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport destaca que “la llibertat i la igualtat de tracte” seran les seues dues grans línies d’acció al capdavant del departament

  • Vicente Barrera ha destacat en l’acte de traspàs de cartera que el seu objectiu és “tractar tota la cultura de la mateixa manera, sense saber ni pensar d’on ve”
  • Assenyala la seua aposta per l’esport base i per recuperar grans esdeveniments que “porten prosperitat a la Comunitat Valenciana”
  • El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha presidit l’acte de traspàs de cartera

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat que les dues grans línies “que presidiran el govern” d’aquest departament seran “la llibertat i la igualtat de tracte”.

Vicente Barrera ha fet aquestes declaracions durant l’acte de traspàs de cartera directament de l’anterior vicepresidenta primera i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, i la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que ha estat presidit pel president de la Generalitat, Carlos Mazón.

El nou vicepresident ha agraït l’“exemplar traspàs de poders” i ha destacat la “importància” d’aquest acte, “perquè ens reforça en les nostres conviccions democràtiques” i constitueix el resultat d’“unes eleccions lliures en què els valencians, els castellonencs i els alacantins han decidit canviar l’Administració de la Comunitat Valenciana”.

Vicente Barrera ha recordat, en assumir les competències de Cultura, que ell procedeix “del món de la cultura, de l’art”, però ha lamentat que la seua professió “ha estat durant massa anys silenciada, menystinguda, oblidada”. Així mateix, ha denunciat que el món taurí ha sigut “la ventafocs de la cultura”, i ha assegurat que, “fins i tot, hem sigut perseguits i maltractats per la mateixa Administració, que tenia l’obligació de defensar-nos i donar-nos suport”. En aquest sentit, el vicepresident ha destacat que el seu objectiu és “tractar tota la cultura de la mateixa manera, sense saber ni pensar d’on ve”.  

Grans esdeveniments esportius i suport a l’esport base

Quant a l’àrea d’Esport, ha subratllat que es tracta d’un valor “intrínsec a la nostra societat, a la nostra vida, que cada vegada té més importància”, per la qual cosa ha mostrat el seu propòsit de “recuperar grans esdeveniments que porten prosperitat i imatge a la Comunitat Valenciana”, així com “treballar des de baix, amb la llavor de l’esport, amb els joves, les famílies, les comunitats i les associacions esportives”.

“Ací està el futur del nostre esport, que encarna, a més, valors i principis importantíssims per al desenvolupament humà i per al benestar de la nostra societat”, ha assenyalat.

El vicepresident primer ha conclòs la intervenció manifestant la seua confiança que “tot isca com esperem”, perquè, segons ha indicat, “el més important és el benestar i la prosperitat del poble de València, Castelló i Alacant, més enllà de les persones que estan al capdavant de les responsabilitats, i això és el que ens uneix a qualsevol altre partit polític”.

Normalitat democràtica

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha assegurat que el nou vicepresident i conseller de Cultura i Esport és una persona que “creu en la cultura en la seua millor versió”, i ha reiterat el compromís del seu Consell amb “la igualtat d’oportunitats” i amb una “extraordinària ambició per a tot el sector cultural de la Comunitat Valenciana”. Així mateix, Mazón ha mostrat el seu suport a l’esport base, “amb els qui cal continuar treballant, però també amb referents de l’esport”.

Finalment, el cap del Consell ha destacat la “normalitat democràtica d’un traspàs de poders després que la voluntat popular s’haja manifestat”, de la qual ha manifestat sentir-se “orgullós”, i ha agraït a les conselleres sortints la seua “dedicació”, perquè “independentment de la ideologia, del matís i de la manera de prioritzar els diversos partits, hi ha una cosa que ens iguala a tots, que és la responsabilitat de voler fer-ho bé. Aquesta responsabilitat del servei públic és el més important per a tots i està a prova de bombes”, ha assegurat.

error: Content is protected !!