Alcoi presenta tres noves propostes expositives

Alcoi presenta tres noves propostes expositives

El regidor de Cultura, Raül Llopis ha presentat tres propostes expositives que es duran a terme a Alcoi, dins de la programació de la Capitalitat Cultural. En aquest cas és fruit d’un acord de col·laboració que es tancarà amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Aquestes exposicions seran visitades pel seu director José Pérez Pons. Són propostes expositives amb les compres que el consorci ha fet a artistes de la nostra comunitat, entre els quals es troba l’alcoià, Damià Jordà.

La primera exposició tindrà lloc del 18 de juny al 29 d’agost de 2021 amb les obres: Space before place, d’Agustín Serisuelo, Aquestes coses que fem avui en dia, de Damià Jordà i Marinas invertidas, de Vicente Tirado del Olmo.

La segona es podrà visitar del 3 de setembre al 31 d’octubre de 2021 i comptarà amb les obres: Aeronave de rescate, d’Olga Diego, Atlas, de Nelo Vinuesa i AUH2631z, de Pau Pascual Galbis..

Finalment la tercera exposició serà a la nostra ciutat del 5 de novembre al 9 de gener de 2022 i es podrà veure: La casa y la voluntad de resistir, de Maribel Domènech, A la victoire de …, de Tania Blanco, Paracas, de Teresa Lanceta, “3Dsoundprinter_plastic Bag, d’Hugo Martínez-Tormo i A darwinian point of view, d’Ernesto Casero.

ELS PAISATGES CUOTIDIANS A LA CAPELLA DE L’ANTIC ASIL D’ALCOI

Apertura al públic: 16 de juny, 11h.

Obres: GUSTÍN SERISUELO, DAMIÀ JORDÀ i VICENTE TIRADO DEL OLMO.

En 2017, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, en el marc del Pla incentiu del patrimoni artistic valencià, va posar en marxa una línia d’adquisició d’obres d’art, amb el doble propòsit de dinamitzar el mercat artístic contemporani, alhora que reunir un conjunt d’obres representatives de l’estat de la creació artística a la nostra Comunitat.

La primera exposició d’aquest cicle que es presenta a Alcoi, amb motiu de la Capitalitat Cultural Valenciana, reuneix tres artistes de la nostra Comunitat que exploren des de diferents perspectives l’espai que ens envolta, el que constitueix el nostre paisatge quotidià. La globalització, la voracitat de les grans ciutats, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories, tot això són peces d’un puzle que no acaba d’encaixar i que dibuixa un paisatge que no és fàcil, però que és just el nostre ecosistema.

Lloc: La Capella de l’Antic Asil

Horari: dijous i divendres de 10 a 13:30 i de 17.30 a 20.30 h. Dissabte de 11 a 14 h.

Cultura programa exposicions de la ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat’ a Alcoi i Bocairent

  • L’exposició ‘Paisatges quotidians. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ es podrà visitar en La Capella de l’Antic Asil d’Alcoi fins al 29 d’agost
  • L’exposició ‘Processos de transformació. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ estarà programada en el Museu Antonio Ferri de Bocairent fins al 29 d’agost

Alcoi / Bocairent 18.06.21 La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport continua programant en les dues capitals culturals valencianes 2021, Alcoi i Bocairent. En aquest cas s’ha dissenyat una exposició per a cada capital cultural valenciana, basades en els fons d’artistes contemporanis valencians que pertanyen a la ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat’.

L’encarregada de realitzar l’obertura de sengles exposicions en cada capital cultural valenciana ha sigut la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que ha estat acompanyada per José Luis Pérez-Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Segons Raquel Tamarit: “Fa quatre anys vam iniciar l’adquisició d’obres d’art de creadors i creadores valencians o residents en el nostre territori per a donar suport als nostres artistes visuals contemporanis i els nostres galeristes, amb la finalitat d’anar conformant una àmplia col·lecció artística que pertanga al poble valencià. Fruit d’això, cada any conformem exposicions per a mostrar les obres al llarg de les nostres comarques, que vertebren de cultura els nostres pobles i ciutats i donen a conéixer els nostres artistes. Per això hem organitzat aquestes dues exposicions específiques, una per a cada capital cultural valenciana, que aporten encara més activitat i atracció de visitants al que per a la Generalitat són epicentres de propostes sota el segell de capitalitat cultural com Alcoi i Bocairent”.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez-Pont ha assenyalat que “a través de l’adquisició d’obres aquesta iniciativa ha donat suport a la carrera d’artistes de la Comunitat que, a més, van incloent-se en el procés de generar una memòria, d’arxivar i ordenar les obres, tant pel que fa a conservació museística com sobre el paper, mitjançant les publicacions que documenten el progrés de la col·lecció”, i ha afegit: “A través de les més de 20 exposicions que hem generat entorn d’aquesta col·lecció des del Consorci de Museus, treballem en la vertebració del nostre territori aprofundint en el coneixement de les obres que la componen, mostrant els nous llenguatges contemporanis a la ciutadania”.

A Alcoi: ‘Paisatges quotidians. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

L’exposició ‘Paisatges quotidians. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ composta per les obres d’Agustín Serisuelo (Betxí, 1981), Damià Jordà (Alcoi, 1982) i Vicente Tirado del Olmo (Castelló, 1967), obri aquest divendres el cicle a Alcoi, en La Capella de l’Antic Asil.

L’exposició es podrà veure fins al 29 d’agost; reuneix tres artistes les obres dels quals exploren des de diferents perspectives l’espai que ens envolta, el que constitueix el paisatge quotidià. La globalització, la voracitat de les grans ciutats, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories; tot això són peces d’un puzle que no acaba d’encaixar i que dibuixa un paisatge que no és fàcil però que és el nostre exacte ecosistema.

A Bocairent: ‘Processos de transformació. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

L’exposició ‘Processos de transformació. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ reuneix les obres de Pilar Beltrán (Castelló de la Plana, 1969), Hugo Martínez-Tormo (València, 1979), Sebastià Miralles (Vinaròs, 1948 – València, 2017), i Xavier Monsalvatje (Godella, 1965).

Les quatre propostes artístiques que conformen aquesta exposició es podran veure també des d’aquest divendres en el Museu Antonio Ferri fins al 29 d’agost. L’exposició explora els processos de transformació que conformen la realitat de la societat dels nostres dies des de diferents plantejaments tècnics i estilístics. Canvis de residència, de paisatge, d’economia, de maneres de vida, de productivitat. Més que una època de canvis, afrontem un canvi d’època com en el seu moment ho va ser el pas a la societat industrial. La incertesa i la sensació de risc dominen els grans processos de canvi i transformació social en l’actualitat, alhora que determinen les trajectòries vitals de les persones.

La ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat’

En 2017 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va iniciar una campanya d’adquisició d’obres d’art amb el propòsit de reunir una col·lecció de peces representatives de l’actualitat artística a la Comunitat, construint un patrimoni de present que es projecta en el futur.

Des de llavors, s’han reunit un significatiu nombre de peces que formen la ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, que discorren qüestions de la nostra societat més pròxima.

Fins al moment són 110 obres les que componen aquesta col·lecció en les quals s’ha invertit més d’un milió i mig d’euros.

En la col·lecció destaca, així mateix, la presència equilibrada d’artistes de les comarques de Castelló, Alacant i València; així com de dones i homes, i probablement aquesta col·lecció és pionera a establir un criteri de paritat de base entre les col·leccions institucionals de l’Estat espanyol fins hui.

error: Content is protected !!