«ENTRELLES» D’ANNA PASTOR AL MOLÍ D’ARRÒS D’ALMENARA

«ENTRELLES» D’ANNA PASTOR AL MOLÍ D’ARRÒS D’ALMENARA

Fins 28 de febrero

La ceràmica és art i ofici, abasteix d’útils el quefer humà, peces que s’entremesclen en la quotidianitat fins que adquireixen la consideració d’art. En tot cas, es tracta d’una pràctica que requereix l’atenció prolongada de l’artista per a mesclar, amassar, modelar i tallar.

Fins a deixar assecar i coure. Un procés creatiu laboriós que Anna Pastor aborda des de la consciència de gènere, açò és des de la construcció sòcio-cultural de ser dona, avui i al llarg del temps. Entrelles evidencia l’evolució connatural del treball de Pastor.

L’artista fa servir la materialitat de la ceràmica per explorar la fiscisitat del cos femení, des d’on reflexiona al voltant de la dona en la faceta procreadora de vida. La violència i l’opressió sofrida. Les lluites i reivindicacions històriques. Els anhels i temors. En definitiva, sobre la condició de ser dona.

Anna Pastor. Gatuna. 2020

Anna Pastor ens mostra a través de figures ceràmiques de dones i reflexiona sobre les facetes de la dona en la vida, la faceta procreadora, la lluita i reivindicacions històriques, les ànsies i temors, la violència i l’opressió patida entre altres qüestions.

Anna Pastor és natural de Canet d’en Berenguer, compta amb una trajectòria de més de 30 anys com a ceramista. Pastor està vinculada a la localitat d’Almenara, ja que és la professora del taller de ceràmica al Centre de Formació de Persones Adultes “Paulo Freire” de la localitat.

L’Ajuntament d’Almenara, tal com es va informar en el seu moment, recupera d’aquesta manera la mostra que no va poder realitzar-se dins de la programació del Dia Internacional Contra la Violència contra les Dones, a causa de les mesures especials adoptades per la situació sanitària.

error: Content is protected !!