ES PRESENTA EL CICLE DE CONCERTS ‘MÚSICA AL PRINCIPAL’

Vicent Torrent, Feliu Ventura i Sedajazz són els artistes que oferiran els seus nous espectacles al Teatre Principal de València

Els concerts tindran lloc de l’11 al 19 de desembre

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat l’edició d’enguany del cicle de concerts ‘Música al Principal’, que una vegada més porta abans del Nadal propostes musicals al Teatre Principal de València.

En aquesta ocasió, els artistes que portaran els seus nous espectacles al Principal són Vicent Torrent, en una esperada tornada als escenaris anomenada ‘Racons i cançons’; Feliu Ventura, que tancarà la gira del seu últim disc amb un espectacle col·laboratiu amb el títol ‘Feliu Ventura: amics i referents’, i Sedajazz, que acaben de rebre el Premi d’Honor als Premis Carles Santos de la Música Valenciana en el 30 aniversari del col·lectiu de músics, amb dos espectacles diferents en dos dies consecutius.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular a l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat: “Un any més, portarem la música al Teatre Principal de València en totes les seues versions, amb un cicle xicotet, però amb grans propostes, diverses i d’estrena. Estem contents de poder acollir artistes i projectes de tots els estils i per a tots els públics i edats. El cicle ‘Música al Principal’ torna a comptar enguany amb una edició nadalenca que oferirà tres concerts molt especials, en cinc dates, amb noms tan nostres i tan significatius com Vicent Torrent, Feliu Ventura i Sedajazz”.

El músic valencià Vicent Torrent torna als escenaris els propers 11 i 12 de desembre per a presentar “Racons i cançons”, el seu espectacle més íntim, al Teatre Principal de València. Uns concerts que seran fidels al seu estil popular, amb lletres que canten als sentiments quotidians sense oblidar el seu vessant més polític i social, i alhora un relat musical i la història de tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana.

El divendres 17 de desembre, Feliu Ventura tancarà la seua gira ‘Convocatòria’, que ha rodat durant dos anys (pandèmia inclosa) per tot el país amb més d’un centenar de dates, amb un concert especial titulat ‘Feliu Ventura, amics i referents’, que posarà un sofà a l’escenari per convidar-hi les veus imprescindibles del xativí: Ovidi4; Pep Gimeno, ‘Botifarra’; Carles Caselles; Sandra Monfort; Ginestà; Miquel Gil; Xiomara Abello, i alguna sorpresa més.

Per últim, el cicle es tancarà amb els concerts de Sedajazz en el seu 30 aniversari. El dissabte 18 de desembre el Principal acollirà el concert de Sedajazz i Sole Giménez. Des de fa més de 20 anys, Sole Giménez ha realitzat nombroses col·laboracions amb Sedajazz, i per a aquesta ocasió tan especial oferiran una selecció de temes de caràcter llatí amb arranjaments originals fets per la cantant i també espectaculars temes enregistrats en diferents discos de la Sedajazz Big Band.

El diumenge 19 de desembre serà el torn de la Jove Big Band Sedajazz, una formació composta per 22 joves talents del col·lectiu Sedajazz que reuneix en un mateix cercle xiquets i xiquetes de diferents edats. Actualment, presenten el seu nou disc, ‘Mutant’, amb un repertori compost per arranjaments orquestrats per Perico Sambeat; Francisco Blanco, ‘Latino’; Ramón Cardo, i Jesús Santandreu, a més d’arranjaments originals de l’orquestra de Dizzie Gillespie, Duke Ellington o Don Ellis.

error: Content is protected !!