Es presenten 59 persones als ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ IVAM CADA Alcoi dotats amb 30.000 euros

Es presenten 59 persones als ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ IVAM CADA Alcoi dotats amb 30.000 euros

En total s’han presentat 59 persones als ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora. D’aquestes 21 són de la ciutat d’Alcoi, 12 de la resta de la província d’Alacant i també 12 de València. A més hi ha 4 de Barcelona, 2 de Castelló i Cartagena i un de Còrdova, Gijón, Osca, Illes Balears, Salamanca i Sevilla. Hi ha 18 més que en la primera edició que en van ser 41.

Ara s’han remés els projectes al jurat per a la seua valoració. Cal destacar en aquesta edició la rellevància del jurat. Està format per cinc dones especialistes en l’àmbit dels premis i membres d’entitats o col·lectius referents en aquests aspectes en la nostra Comunitat, en concret:

Núria Enguita, directora de l’IVAM.

Rosa María Castells, directora del MACA.

Irene Ballester, component del Consell Valencià de Cultura.

Pilar Tébar, presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i membre de la Mesa dels Arts Visuals de la Comunitat Valenciana, TAV.

Lucia Romero, secretària de la Comissió d’Arts Plàstiques del Consell de Cultura d’Alcoi.

La present convocatòria dels ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ té per objecte regular la concessió en règim de concurrència competitiva el programa de 3 premis de creació, investigació i producció en arts contemporànies amb l’objectiu de secundar, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural. Una de les novetats d’enguany respecte a la primera edició, ja que desapareixen els premis per seccions i que hi haurà tres premis als tres millors projectes dins dels àmbits de creació de les arts visuals de 10.000 euros.

És important assenyalar que el projecte haurà d’estar dins dels àmbits de creació de les arts visuals: creació plàstica, creació musical, videoart, instal·lació/performance, etc. i ajustar-se als següents objectius:

Aprofundir en la investigació de noves formes de creació, producció i difusió de les arts

Investigar i reflexionar entorn de la relació de les noves tecnologies, nous mitjans o nous llenguatges en l’Art.Impulsar la creació artística contemporània, reforçar el teixit cultural de la Comunitat Valenciana i contribuir a la divulgació del seu panorama creatiu des de la ciutat d’Alcoi, com a centre compromés amb les arts i la Cultura.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca que «en aquesta edició hi ha 18 propostes més que en la primera, estem satisfets per aquest augment. També hem de destacar la repercussió que van tenint aquests premis a escala nacional, amb participats no només de la nostra Comunitat, també de la resta d’Espanya. Tenim uns premis que són unes ajudes obertes a què creadors de tot el territori estatal vinguen a desenvolupar les seues creacions a la nostra ciutat. Hem treballat molt i, sobretot, amb molta gent perquè aquests premis siguen un exemple per a altres ciutats i estem segurs que impulsaran de manera decidida eixa factoria creativa que volem que siga Alcoi».

«És important recordar que parlem d’unes ajudes inexistents fins fa dos anys en una ciutat de grandària mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l’ús d’instal·lacions i que una vegada més posen en un lloc destacat del mapa de la cultura a la nostra ciutat», ha conclòs Llopis.

error: Content is protected !!