ESTRENEM EL DOCUMENTAL LLORENÇ BARBER & MONTSERRAT PALACIOS – OUTSIDER OF SOUND”

ESTRENEM EL DOCUMENTAL LLORENÇ BARBER & MONTSERRAT PALACIOS – OUTSIDER OF SOUND”

“LLORENÇ BARBER & MONTSERRAT PALACIOS – OUTSIDER OF SOUND” 1/4
“LLORENÇ BARBER & MONTSERRAT PALACIOS – OUTSIDER OF SOUND” 2/4

“LLORENÇ BARBER & MONTSERRAT PALACIOS – OUTSIDER OF SOUND” és un documental en quatre parts que emetrem cada divendres durant el mes d’octubre de 2021 per conèixer la historia universal de l’art sonor dels darrers 50 anys de la veu d’un dels seus protagonistes més internacionals, el valencià Llorenç Barber i Montserrat Palacios.

El documental, que, -fa vint anys, no haverem fet un llibre, haverem escrit una enciclopèdia de l’art sonor- ha estat realitzat per l’equip Sinergias ( Joan J. Soler Navarro, Historiador i Crític d’Art; Arnau Soler Tomás, estudiant del Grau de Tecnologies Interactives a la UVP Campus de Gandia i Reme Tomás, Graduada en Arts Plàstiques en la EASC de Manises, Dissenyadora i Ceramista ).

Al llarg de 240 minuts es recorre i aprofundeix en la importància artística de Llorenç Barber segons Robert Ahsley (1991) “El més brillant compositor de la jove generació espanyola de hui. Quan fa sonar les campanes, constitueix una de les experiències més importants de la nova música que s’ha escoltat recentment a Europa”.

Llorenç Barber ens parla com a protagonista del naixement de l’art sonor a Espanya i en el món a partir de John Cage i Stokhausen i la seua difusió a Espanya amb el seu amic i contemporani Juan Hidaldo (ZAJ) Fluxus. Posteriorment coneixem perquè van triar la campana com a instrument d’expressió artística i comentaran alguns dels 400 concerts oferits en els cinc continents, compostos per Llorenç Barber, arribant a dirigir (o coordinar) a unes 200 persones en cada intervenció musical juntament amb la seua esposa i artista sonora Montserrat Palacios.

Per Joan J. Soler Navarro.

Historiador i Crític d’Art. Editor de la Revista Sinergies Art Visual i Escènic. Màster Oficial Innovació en Periodisme per la Universitat Miguel Hernández d’Elx (Alacant) Postgrau en Educació Artística i Museus. Postgrau en organització d’exposicions, màrqueting i comunicació tots dos de la Universitat de València. Tècnic Superior Universitari en Perícia Judicial de la UDIMA de Madrid. Membre-vocal de la Junta Directiva de AVCA. Associació Valenciana de Crítics d’Art. Membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art. Membre del ICOM-UNESCO. Consell Internacional de Museus. Membre del Col·legi Oficial de Llicenciats i Doctors en Filosofia, Lletres i Ciències de València, Secció Historiadors de l’Art

error: Content is protected !!