Francesc Company guardonat amb el Premi de Narrativa en Valencià Felipe Ramis 2022 per “Seppuku”

La resolució del jurat de la XXXVI Edició del Premi de Narrativa en Valencià Felipe Ramis 2022 organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vila Joiosa, ha concedit el primer premi, dotat amb 1.700,00 euros, a l’obra original “Seppuku”, de l’autor Francesc Company Soler, d’Albaida (València).

El text guanyador s’ha imposat entre un total de 47 obres originals registrades en el certamen literari de narrativa en valencià d’enguany. Així mateix, el jurat també ha concedit un accèssit, dotat amb 300,00 euros a l’obra “Un problema més”, de l’autor Joan Carles González Pujalte, de Mataró (Barcelona).

En aquesta 36a edició del certament literari, el jurat ha estat compost per la presidenta, Isabel Perona Alitte, regidora de Cultura per delegació de l’Alcalde-President de l’Ajuntament de la Vila Joiosa, i actuant com a vocals: Kika Marchán Beneyto, professora de filologia Catalana, Francisca Nogueroles Galiana, professora de Filologia Catalana, i Vicent Vidal Lloret, professor en la Universitat d’Alacant.

El certamen literari es va crear en memòria de Felipe Ramis Llorca (La Corunya, 1931- La Vila Joiosa, 1982), persona molt vinculada a la vida cultural de la ciutat. Professor i polític, va coordinar diferents certàmens literaris com el Concurs de Contes Ciutat de la Vila Joiosa, que va fundar al costat d’Enrique Cerdán Tato, Premi de les Lletres Valencianes. A més de ser director de l’Acadèmia d’Ensenyament Mitjà Sant Marta, va ser cronista oficial de la ciutat entre 1964 i 1979.

error: Content is protected !!