HARMONIA DEL PARNÀS INAUGURA EL CICLE ‘LES ARTS ÉS BARROC I MÚSICA ANTIGA’

  • La formació que dirigeix Marian Rosa Montagut celebra els 300 anys dels naixements d’Antonio Ripa i del valencià Pasqual Fuentes
  • Les entrades per als concerts d’aquest cicle, coproduït amb el Centre Nacional de Difusió Musical, tenen un preu únic de 20 euros

Harmonia del Parnàs inaugura aquest dimecres, 24 de novembre, el primer cicle que Les Arts dedica al repertori barroc i la música antiga.

El Teatre Martín i Soler rep, a les 20.00 h, la visita de la formació que dirigeix Marian Rosa Montagut, junt amb les sopranos Roberta Invernizzi i Olalla Alemán, amb un programa que celebra els 300 anys dels naixements d’Antonio Ripa i del valencià Pasqual Fuentes amb l’estrena en temps moderns de peces inèdites dels dos autors.

Natural d’Aldaia, Pasqual Fuentes (1721-1768) va ser durant els últims onze anys de la seua vida mestre de capella de la catedral de València i instructor en aquesta de Vicent Martín i Soler. El seu estil oscil·la entre el Barroc i el Preclassicisme, apreciable en les més de 200 obres que es conserven a la catedral i a l’església del Patriarca, que inclouen nadales amb text en valencià.

El públic de les Arts podrà escoltar obres inèdites del valencià com ‘La bárbara cruel furia’ (cantada a la Nativitat de la Mare de Déu), així com ‘Quien amor vista te dio’ (cantada al Santíssim Sagrament).

El saragossà Antonio Ripa va ser mestre de capella de les catedrals de Conca i Sevilla i també té una important producció musical, a la qual l’agrupació valenciana ret homenatge amb la recuperació històrica de ‘Si rayo a rayo bebe’ (nadala al Santíssim Sagrament) i l’estrena a Espanya de ‘Viendo al niño como cantan’ (nadala al Naixement).

Les Arts i el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM) coprodueixen el cicle ‘Les Arts és Barroc i Música antiga’, que acollirà el Teatre Martín i Soler del 24 de novembre al 3 de desembre.

Les localitats per a cadascun dels concerts de ‘Les Arts és Barroc i Música antiga’ tenen un preu únic de vint euros.

error: Content is protected !!