“INMERSIÓN. CUERPOS BAJO CONTROL”, DE PATRICIA GÓMEZ I MARÍA JESÚS GONZÁLEZ PREMIADES AMB LA BECA D’ART FEMENÍ DOTADA AMB 9.000 €

“INMERSIÓN. CUERPOS BAJO CONTROL”, DE PATRICIA GÓMEZ I MARÍA JESÚS GONZÁLEZ PREMIADES AMB LA BECA D’ART FEMENÍ DOTADA AMB 9.000 €

El jurat de la primera edició de la Beca d’Art femení impulsada per l’Ajuntament i l’entitat DKV Assegurances ha donat a conéixer hui l’obra guanyadora, que rebrà 9.000 euros de premi.

Es tracta del projecte “Inmersión. Cuerpos bajo control”, de Patricia Gómez i María Jesús González, en què es tracta en clau poètica la malaltia del càncer de mama.

Un total de 111 artistes han participat en el certamen, l’objectiu del qual és promoure la creació entre dones del nostre país i que enguany porta per temàtica “Igualtat i drets de la dona, salut, conciliació laboral o maternitat”.

El museu de les Drassanes acollirà pròximament una exposició del treball guardonat junt amb altres peces de la col·lecció de DKV.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha manifestat que “l’Ajuntament de València i DKV es congratulen de l’èxit de la convocatòria i de la bona acollida entre el sector artístic”. L’edil ha posat de relleu “l’elevada participació d’esta primera edició”, amb 111 propostes presentades, i ha destacat “el nivell artístic” de totes elles. Les obres rebudes giren al voltant de dos eixos. D’una banda, el cos de les dones, la maternitat i la malaltia. Per altra part, qüestions contextuals, com ara la violència masclista o la discriminació laboral.

Després d’estudiar les obres candidates, el jurat ha decidit per unanimitat concedir la beca a Patricia Gómez Villaescusa i María Jesús González Fernández per “Inmersión. Cuerpos bajo control”, al voltant del càncer de mama. “Eixa íntima relació entre cos i ment que conforma la identitat es plasma en este projecte amb una intensitat i complexitat commovedores”, ha assenyalat Glòria Tello.

Així mateix, s’ha fet una menció especial a María Alcaide Romero per la seua proposta, titulada “Cerco, escote, correa”. “Esta jove artista”, ha indicat la regidora, “ha sabut conceptualitzar a través de la ferramenta de l’art el treball invisibilitzat de les dones en el context industrial, amb un nou llenguatge que combina allò visual amb la reflexió i la bellesa”.

La titular de Patrimoni i Recursos Culturals ha recordat que “seguint la línia que vam posar en marxa l’any passat arran la pandèmia, i tenint en compte que ha afectat de manera determinant el món de la cultura, hem posat en marxa esta nova beca, esta vegada de la mà de l’entitat d’assegurances DKV, que va dirigida a les dones artistes, perquè som conscients que les dones dins de la cultura, igual que en altres sectors, tenen més dificultats que l’home, i volem tractar este tema a través d’una beca”.

Podien presentar-se al guardó dones amb nacionalitat espanyola o col·lectius internacionals de dones artistes, sempre que almenys el 50 % de les persones integrants tinguen la nacionalitat espanyola. Mitjançant la beca, l’empresa col·laboradora adquirix l’obra d’art guanyadora i l’artista o col·lectiu ha de destinar l’import a la producció del projecte. Esta quantitat inclou honoraris, materials, producció, transport i instal·lació en l’exposició al museu de les Drassanes. El jurat ha estat compost per dos representants de l’Ajuntament de València, dos representants de DKV i una comissària de reconegut prestigi en el món de l’art.

error: Content is protected !!