INTENSA SETMANA AMB TRES REPRESENTACIONS AL TEATRE PRINCIPAL DE CASTELLÓ

  • El 21 d’octubre torna ‘Els dijous al Principal’ amb l’obra ‘L’abraçada dels cucs’, de Paula Llorens, amb Sergio Caballero com a protagonista
  • El diumenge el Principal rep la producció familiar ‘Nautilus’, amb una original proposta per a la sensibilització mediambiental

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa aquesta setmana tres representacions al Teatre Principal de Castelló.

Aquest dijous, 21 d’octubre, a les 19.30 hores el cicle ‘Els dijous al Principal’ torna al Teatre amb la representació de ‘L’abraçada dels cucs’. L’obra és un text de la dramaturga valenciana Paula Llorens que compta amb la direcció i interpretació del vila-realenc Sergio Caballero acompanyat per la mateixa autora del text.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha volgut remarcar que el cicle ‘Els dijous al Principal’ és “una aposta més que fem des de l’IVC per a donar més visibilitat a produccions vinculades a professionals de les comarques de Castelló”. Ribes ha destacat, a més, la qualitat de l’obra ‘Travy’, que es representarà dissabte i ha recomanat que “les famílies no es perden l’espectacle ‘Nautilus’, ja que és una gran obra visual i poètica”.

En ‘L’abraçada dels cucs’ trobarem Miquel, un professor de literatura amant de Larra que no suporta els seus alumnes i que desperta a la mateixa habitació d’hospital que Clara, una jove que ha oblidat com somriure. Els dos detesten la seua vida i el món en general i, per això, volen eixir d’allí per tal d’acabar el que van deixar a mitjan fer. L’obra és una comèdia que parla del suïcidi, de la mort i, sobretot, de la vida.

El dissabte 23 d’octubre l’escenari del Teatre Principal de Castelló acollirà la representació de ‘Travy’. La producció del Teatre Lliure de Barcelona compta amb el Premi de la Crítica 2018 en la categoria de petit format. Una història en què podrem veure dos pallassos vells amb poca gràcia. Una família de joglars que s’entén més posant-se màscares que mirant-se als ulls. ‘Travy’ és un homenatge a la mateixa família del director de l’obra, Oriol Pla-Solina (de nom artístic “la Família Travy”) i un (des)acord entre dos corrents teatrals: per una banda, el teatre folklòric i popular; per l’altra, les formes postdramàtiques i metateatrals. Un joc entre la vida i el teatre, la mentida i la veritat.

Teatre familiar amb ‘Nautilus’

El diumenge 24 d’octubre és el torn de la proposta familiar ‘Nautilus’. L’obra té guardons reconeguts com el Premi Feten 2020 per la seua original proposta per a la sensibilització mediambiental o el premi al millor espectacle Asociación Amigos Titeremurcia 2020.

‘Nautilus’ és una versió de la clàssica novel·la d’aventures ‘Vint mil llegües de viatge submarí’ amb una lectura actual, compromesa i ecologista. La història que contaria Jules Verne hui en dia.

error: Content is protected !!