Junta Central Fallera disposarà de més recursos en 2022 amb un pressupost superior a l’últim previ a la pandèmia

Carlos Galiana: “incrementem l’aportació de l’Ajuntament i el pressupost global de JCF per a reforçar personal i millorar processos”

• El pressupost de la JCF per a 2022 creix un 16,4 %

La Junta Central Fallera (JCF) disposarà d’un pressupost global en 2022 de 2.676.050 euros, un 16,4 per cent més que allò previst en els comptes d’enguany i un 5,3 per cent més que en 2020, l’últim pressupost previ a la pandèmia. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la JCF, Carlos Galiana, ha destacat “l’aposta per Junta Central Fallera i les Falles tant durant els pitjors moments de la pandèmia, com ara, en un moment on ens centrem en la recuperació, com demostren estos comptes expansius”.

El pressupost global de JCF aprovat hui, superior als 2,67 milions d’euros, és superior al d’enguany, de quasi 2,3 milions, i al de 2020, quan els comptes superaren els 2,54 milions. Una part fonamental de l’increment es deriva de la major aportació de l’Ajuntament, que passa dels 2,21 milions de 2020 i els 2,1 d’enguany als 2,4 milions per a l’any que ve.

Els comptes s’han aprovat amb els vots a favor dels grups polítics que integren el govern municipal, Compromís i PSPV, mentre que s’ha registrat l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del Partit Popular i VOX. “No entenc com el PP vota en contra de l’augment del pressupost de JCF sense aportar cap explicació ni cap alternativa als pressupostos de l’organisme autònom municipal”, ha valorat Galiana, qui ha afegit que “el ‘no pel no’ no crec que siga una bona estratègia de cara al món faller, menys encara quan apostem per augmentar el pressupost assignat al personal de JCF per millorar els processos i tornem alhora a partides d’abans de la pandèmia”.

Per fer possible la millora dels processos de JCF Galiana ha detallat que es contractarà una persona economista i ha defensat “l’aposta per JCF que suposen estos pressupostos, el seu increment i l’augment de l’aportació de l’Ajuntament”.

error: Content is protected !!