LA BIBLIOTECA VALENCIANA REP EL FONS DOCUMENTAL DE CARMEN ALBORCH

LA BIBLIOTECA VALENCIANA REP EL FONS DOCUMENTAL DE CARMEN ALBORCH

Cinquanta caixes amb documents originals en paper, fotografies, retalls de premsa i notes manuscrites

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha rebut la donació del fons documental personal de Carmen Alborch Bataller, que han realitzat els seus germans Miguel, Vicenta i Rafael.

L’arxiu de Carmen Alborch està format cinquanta caixes que contenen documents originals, fotografies en paper, retalls de premsa i arxius d’imatges digitalitzades que corresponen principalment a la seua faceta pública de la intel·lectual i política que va morir l’octubre de 2018.

Quant a la seua carrera política, la documentació és molt variada i d’aquesta destaca la part relativa a les seues candidatures tant a les Corts Generals com a l’alcaldia de València, així com l’abundant correspondència pública durant el període en què va ser ministra de Cultura. Plans de govern, informes, cartes o dossiers de premsa es barregen amb els escrits elaborats per la mateixa Carmen Alborch per a les seues compareixences polítiques o per a actes i publicacions als quals era invitada.

El fons reuneix també notes preses durant l’assistència a congressos i cursos, així com la documentació elaborada i recopilada i els esborranys emprats per a l’elaboració dels seus assajos i articles sobre el feminisme i el lloc de la dona en la societat.

L’arxiu es completa amb una compilació de notícies, entrevistes i reportatges en la premsa i revistes sobre ella o la seua tasca i vora mil fotografies, la major part d’actes públics en els quals va participar.

La Biblioteca Valenciana catalogarà i digitalitzarà els documents per a posar-los a disposició dels investigadors i del públic interessat.

error: Content is protected !!