LA BIOGRAFIA D’ISABEL-CLARA SIMÓ PRESENTADA A VALÈNCIA

LA BIOGRAFIA D’ISABEL-CLARA SIMÓ PRESENTADA A VALÈNCIA

La presentación va tindre lloc este dijous 6 de maig al Pati de la Beneficència amb la participación de l’autor Jordi Tormo, acompanyat de Núria Cadenes, Joan Carles Girbés  i Mª Josep Amigó. Està publicat per Ara Llibres amb la participación de la Institutció Alfons el Magnànim i la Diputació de València.

La biografia d’Isabel-Clara Simó ens mostra, en tota la seva dimensió, una vida intensa dedicada a les lletres catalanes i a la defensa de les llibertats nacionals. Alcoiana de naixement, valenciana de cor i catalana per convicció, Isabel-Clara Simó ha estat una de les escriptores més prolífiques i estimades per lectores i lectors de totes les edats.

En els més de quaranta anys de trajectòria literària, va cultivar amb èxit tots els gèneres i va contribuir a normalitzar la lectura en català. El seu compromís amb la llengua catalana i amb el feminisme va ser constant i el va defensar des de tots els fronts: l’ensenyament, el periodisme, l’escriptura i la lluita social i política.

El biògraf Jordi Tormo va conversar amb Isabel-Clara Simó en la recta final de la seva vida, i s’ha submergit en els seus arxius personals, els llibres i els records d’amics i familiars per elaborar un retrat íntim i poderós, un bell homenatge a una personalitat apassionada, tenaç i vital.

El resultat és aquest petit tresor ple de fotografies i records, que recull les últimes confessions d’Isabel-Clara Simó i ens descobreix el seu vessant més personal i la profunditat del seu llegat.

error: Content is protected !!