LA CASA DE LA MARQUESA DE GANDIA ACULL L’EXPOSICIÓ ‘CORONACRISIS Y CULTURA. PROPUESTAS DE CREADORES VALENCIANOS’: UNA REFLEXIÓ TRANSVERSAL SOBRE LA PANDÈMIA

LA CASA DE LA MARQUESA DE GANDIA ACULL L’EXPOSICIÓ ‘CORONACRISIS Y CULTURA. PROPUESTAS DE CREADORES VALENCIANOS’: UNA REFLEXIÓ TRANSVERSAL SOBRE LA PANDÈMIA

L’exposició s’inaugurarà el divendres 28 de maig a partir de les 12 h i estarà oberta al públic fins al pròxim 22 d’agostLa mostra es complementarà amb una altra exposició a la Sala Coll Alas amb obres creades per artistes locals orientades a aquesta temàtica.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la comissària de l’exposició, Marisa Gallén i la directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (UV), Carmen Melo, ha assistit aquesta matí a la Casa de Cultura Marqués de González Quirós per a presentar la mostra ‘Coronacrisis y cultura. Propuestas de Creadores Valencianos’, una representació gràfica procedent de La Nau que naix de l’anàlisi d’experts del coneixement i que reflexiona sobre la falta d’eficàcia de les institucions globals en la gestió de la pandèmia a través de 50 obres creades per artistes valencians.  

Aquesta exposició que consolida el compromís de col·laboració entre la UV i l’Ajuntament de Gandia “per a portar obres i exposicions artístiques de gran nivell com aquestaper una part engloba aspectes molt importants com la creació artística i la reivindicació dels artistes valencians, en aquest cas el món del disseny i el món dels il·lustradors, i per d’altra, inclou una temàtica totalment actual i necessària com és la reflexió, a través de la cultura, sobre els efectes que provoca la pandèmia a la nostra societat i arreu del món”, ha declarat González després de gaudir de l’exposició amb la comitiva.

D’altra banda, l’edil de Cultura ha reivindicat la creació artística valenciana com un dels elements importants a nivell cultural en aquesta legislatura: “València ha sigut capital del disseny i aquesta exposició és un element important en Gandia perquè a partir d’ara puguem reivindicar a través del disseny als nostres artistes i els elements que defineixen la creació valenciana que sempre ha sigut avantguardista”.

En el seu torn, Gallén ha explicat que la idea de la mostra ha consistit en “posar el talent creatiu dels il·lustradors i dels dissenyadors al servei de la interpretació gràfica dels reptes o temes als quals s’enfronta la humanitat com espècie davant aquesta pandèmia. Aquesta interpretació dels imaginaris socioculturals que s’han plasmat en aquestes 50 obres han sorgit de textos publicats per experts de tots els àmbits del coneixement que van enriquir el debat mediàtic amb l’inici de la pandèmia i del confinament, un context que ha proporcionat claus per a interpretar l’escenari en el qual ens hi col·locarà la post-pandèmia”.

Per a concloure, Melo ha assenyalat aquesta exposició “reforça i aferma el compromís institucional entre la Universitat de València UV, l’Ajuntament de Gandia i el Centre Internacional de Gandia de la UV per a divulgar, no sols les activitats acadèmiques i divulgatives de l’entorn de la ciutat de València, sinó també les activitats culturals i expositives que puga itinerar a altres seus de la universitat”.

Finalment, la directora del Centre Internacional de Gandia de la UV ha subratllat la importància de la temàtica d’aquesta mostra artística, la qual també serà protagonista enguany a la Universitat d’Estiu de Gandia.

error: Content is protected !!