LA CONSELLERIA DE CULTURA PORTA A FRANKFURT EDITORIALS VALENCIANES

Del 20 al 28 d’octubre es pot visitar a la seu de l’Institut Cervantes de la ciutat.

Enguany es destaca la figura del Premi Cervantes Francisco Brines amb un vídeo divulgatiu i una exposició sobre la seua obra a l’Institut Cervantes


La Generalitat ha portat a les editorials valencianes a la Fira del Llibre de Frankfurt que mostren les seues novetats en un estand propi sufragat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Aquest és el quart any que la Conselleria proporciona un espai específic perquè les editorials mostren els seus llibres i difonguen la literatura que es realitza al nostre territori, així com activitats complementàries per a visibilitzar la delegació valenciana que es realitzen conjuntament amb la Secretaria Autonòmica de Turisme. Entre aquestes destaquen els col·loquis entorn de l’edició de Read(y), el catàleg que va editar la Generalitat amb extractes d’obres literàries d’autors i autores valencians.

En la inversió de 34.000 euros s’inclou la contractació de l’estand, els desplaçaments dels representants de les editorials i el trasllat dels llibres que s’exhibeixen en aquesta fira, considerada la més important pel nombre de participants i d’assistents.

Les editorials participants són Media Vaca, Andana Editorial, Edicions Bromera, Grupo editorial Sargantana, Institució Alfons el Magnànim, Litera Libros, Kaicron y Publicacions Universitat de València.

També ha impulsat un altre espai dins de la secció de la Fira anomenada THEARTS+ per a promocionar València com pròxima capital del Disseny en 2022.

Enguany, a Frankfurt es destaca la figura del Premi Cervantes Francisco Brines. La Generalitat, en col·laboració amb la Fundació General de la Universitat d’Alcalà, el Ministeri de Cultura, l’Institut Cervantes i la Fundació Francisco Brines ha produït un vídeo divulgatiu sobre l’obra del poeta que es projecta en l’estand de la Fira.

A més, ha organitzat l’exposició ‘Francisco Brines: la certidumbre de la poesía’, que recull llibres, manuscrits, fotografies i altres documents que permeten conéixer el món vital i creatiu del poeta d’Oliva. Del 20 al 28 d’octubre es pot visitar a la seu de l’Institut Cervantes de la ciutat.

Des de la Generalitat es treballa amb el Ministeri de Cultura per a donar protagonisme a la literatura i la producció editorial valenciana en la cita de l’any que ve, que tindrà com a invitada Espanya.

error: Content is protected !!