LA DANSA CONTEMPORÀNIA MÉS VETERANA I LA CREACIÓ JOVE ES DONEN CITA AL CCCC AMB MIGRATS DANSA

  • La cinquena edició del cicle té com a objectiu mapificar la dansa valenciana a escala internacional
  • Durant dos caps de setmana, el cicle acollirà una vintena de professionals de la dansa

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) continua la seua aposta per acostar la dansa contemporània al públic valencià amb l’impuls de la cinquena edició del cicle Migrats Dansa. De l’11 al 28 de novembre, una vintena de professionals promourà el diàleg entre la creació més veterana i la més juvenil amb l’objectiu de traçar la dansa valenciana en el context internacional.

“Per cinqué any, el CCCC i Espacio Inestable renoven el seu compromís amb Migrats Dansa per a ressaltar aspectes que moltes vegades es perden a ulls del públic, com ara treballs, metodologies i debats al voltant de la dansa i la seua creació. Comptarem amb peces de professionals de llarga trajectòria que han hagut d’anar-se’n a altres països junt amb les de joves que inicien la seua carrera a València”, assenyala el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

El CCCC tindrà activitats dos caps de setmana. El 20 i 21 de novembre, el públic podrà disfrutar de ‘Vamos’, d’Ángel Garcés; de ‘Cenizas vivientes’, d’Elvira Madrigal, i de l’obra ‘En construcció’, de Santi de la Fuente i intèrprets, entre les 12.00 i les 14.00 hores al Claustre Gòtic. El 27 i 28 es donaran cita ‘Dimensió Subjectiva’, de [RE]Voltes; ‘Escarlet’, d’Ángela Millano, i ‘Bailar x bailar’, de Molektibo D3, a la mateixa hora i al mateix espai.

Una edició de trobada per a la coreografia i la creació

En la programació, entre el talent local més jove trobem treballs com el de la poeta i ballarina Elsa Moreno, el coreògraf i ballarí Javi Valls, el col·lectiu [Re]Voltes, Paula Puchalt o Irene Maestre i Diana Wondy, tots quasi acabats d’eixir del conservatori. Conviuran amb artistes veterans en el cicle, com Maria Tamarit, Bernat Macià, Núria Crespo, Elvira Madrigal o el col·lectiu DanShe.

Veurem també en la programació artistes d’altres comunitats, com Ángel Garcés, l’espectacle del qual, ‘Vamos’, va ser seleccionat pels directors d’Espacio Inestable en el certamen coreogràfic del Festival 10 Sentidos. En aquesta mateixa línia, l’edició introdueix les residències (2+2)², organitzades per Inestable i BenAmil, que van seleccionar la coreògrafa Ángela Millano i Kolektibo D3, del País Basc i Madrid respectivament, per a gaudir d’una residència d’una setmana en l’espai rural a Enguera abans de mostrar els seus treballs en procés de creació al CCCC.

Posarà en marxa el programa la coreògrafa i ballarina Julia Irango, guanyadora en la passada edició amb la seua peça ‘Ningú Morirà Després de Mi’. Protagonitza ella també la imatge del cicle en aquesta edició, que obrirà amb l’estrena de la seua peça en format de llarga duració junt amb l’arquitecte i escenògraf Jorge Nieto. En aquesta, ambdós investiguen com des de la cultura pop es construeixen discursos i estètiques al voltant de l’eròtic i el sexual, i es proposen qüestionar aspectes com el sistema sexe-gènere, els rols de gènere i poder o les jerarquies relacionals.

Col·locar la dansa contemporània en el mapa

Si les primeres edicions buscaven donar visibilitat al treball d’artistes valencians migrats a altres països, l’objectiu d’aquestes últimes ha virat cap a la traçabilitat de la dansa valenciana a escala internacional. S’ha posat especial atenció a recuperar i retindre la trajectòria dels prop de 60 coreògrafs i coreògrafes que han passat per Migrats llançant un nou web, en què pot trobar-se informació sobre la internacionalització de la dansa, centres per a estudiar, metodologies o oportunitats laborals i socials.

El cicle està comissariat pels professionals de la dansa i professors dels conservatoris de dansa valencians Tatiana Clavel, Rocío Pérez i Santi de la Fuente, junt amb els codirectors d’Espacio Inestable Maribel Bayona i Jacobo Pallarés. Junt amb el CCCC, han volgut impulsar aquesta plataforma física i en línia que done visibilitat a la creació, la mobilitat i la internacionalització.

error: Content is protected !!