LA DANSA ‘LA MORT I LA DONZELLA’ AL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI

LA DANSA ‘LA MORT I LA DONZELLA’ AL TEATRE CALDERÓN D’ALCOI

  • L’espectacle ha rebut tres premis Max 2021 i està nominat en sis categories en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes
  • La producció es podrà veure a la capital de l’Alcoià el 30 d’octubre a les 19 h al Teatre Calderón

Cultura de la Generalitat ha programat la producció pròpia de dansa ‘La mort i la donzella’ al Teatre Calderón d’Alcoi com a part del programa cultural que té establit la Conselleria a la capital de l’Alcoià  per ser capital cultural valenciana 2021.

L’espectacle, dirigit per Asun Noales, es podrà veure el 30 d’octubre i cal recordar que aquesta producció pròpia impulsada per Cultura de la Generalitat  compta amb tres premis Max: millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica i millor il·luminació. A més, està nominada en sis categories dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes que organitza Cultura de la Generalitat: millor direcció coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina, millor escenografia, i millor música. 

‘La mort i la donzella’ se submergeix en el sublim ‘Quartet de corda núm. 14 en re menor’ de Franz Shubert, una peça molt inspiradora que el treball d’Asun Noales i el seu equip converteixen en un excel·lent muntatge.

L’obra fa una revisió contemporània d’aquesta composició romàntica que tracta qüestions existencials essencials com estar viu o no. Asun Noales es planteja el pas prematur d’un estat a un altre partint del cos orgànic en què la vida persisteix als seus batecs, però esdevé un fràgil sospir.

Equip artístic

Asun Noales ha estat acompanyada en aquesta creació per un gran equip de professionals i ha tingut com a assistent una altra gran figura de la dansa de reconeguda trajectòria internacional, Gustavo Ramírez.

Compta amb un extraordinari elenc format per set intèrprets: Alexander Espinoza, Rosanna Freda, Mauricio Pérez, Juliette Jean, Salvador Rocher, Carmela García, nominada a millor ballarina en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, i Eduardo Zúñiga, nominat a millor ballarí en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

En ‘La mort i la donzella’ la música també és protagonista. A partir de la partitura del ‘Quartet de corda núm. 14 en re menor’ de Franz Schubert s’ha fet un treball arriscat amb una visió molt contemporània. Per a aquest treball els músics de Telemann Rec estan nominats a millor música en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes; un treball que ha anat en paral·lel al procés de creació coreogràfica.

error: Content is protected !!