La Diputació distribuïx 1,9 milions d’euros en ajudes per al centenar de municipis turístics valencians

La Diputació distribuïx 1,9 milions d’euros en ajudes per al centenar de municipis turístics valencians

  • Esta aportació se suma als 1,6 milions per a pobles en risc de despoblació i els prop de 60 milions que la corporació provincial ha destinat enguany al Fons de Cooperació Municipal al costat del Consell
  • Ajuntaments de totes les comarques es repartiran l’1.880.000 euros amb el qual la corporació provincial participa en este fons incondicionat, compatible amb la resta d’ajudes institucionals

La Diputació de València distribuirà prop de dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal en el qual participa la Generalitat al costat de les diputacions de València i Castelló, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques.

Esta línia específica d’inversió queda recollida en l’article 3 del Decret 142/2020 i va ser aprovada en el ple celebrat per la Diputació el passat 7 de juliol. La institució repartirà 1.880.172,40 euros entre els municipis turístics de la província, la mateixa quantitat que aporta la Generalitat a les localitats valencianes de manera incondicionada. És a dir, les transferències arribaran als ajuntaments per a finançar globalment activitats i serveis que decidiran els propis consistoris en funció de les competències assumides.

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, explica que les ajudes “arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments i funcionen com les del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb una quantia major que les anteriors subvencions turístiques i amb menys burocràcia”. A més, “l’essència d’esta línia d’inversió respecta l’autonomia municipal que és l’eix sobre el qual es mou i gestiona la Diputació, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment decidiran les actuacions que es financen amb estos diners en resposta a les necessitats dels seus pobles”, afig el responsable provincial de Turisme.

L’aportació de 1,9 milions d’euros se suma als 1,6 milions assignats per la Diputació als municipis en risc de despoblació i als 60 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes en el marc del Fons de Cooperació Municipal, el triple de la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Totes les comarques

Sota els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.300 euros de pobles com Potries, Alfauir, Estubeny i Sollana fins als 108.000 euros de Gandia, passant pels 53.000 euros de Sagunt, els 98.000 de Cullera i els 101.000 d’Oliva, entre altres.

Totes les comarques valencianes compten amb algun municipi o municipis catalogats com a turístics i, per tant, estan incloses en este fons de naturalesa incondicionada i no finalista. Entre les més representades en el programa destaquen la Safor amb 15, la Serranía amb 11 i la Vall d’Albaida i el Camp de Túria amb una desena de localitats turístiques. A més, la Canal de Navarrés compta amb set municipis i Requena-Utiel i el Camp de Morvedre amb sis.

La resta té també representació en este Fons turístic, que inclou a Paterna, Alboraia, Puçol, la Pobla de Farnals i el Puig a L’Horta Nord; Catarroja, Manises, Quart, Silla i Torrent a L’Horta Sud; Algemesí, Alzira, Antella, Carcaixent i Sumacárcer a la Ribera Alta; Corbera, Cullera, Sueca i Sollana a la Ribera Baixa; Estubeny, Moixent, Montesa, Vallada i Xàtiva a la Costera; Buñol, Cheste, Chiva, Yátova i Siete Aguas en l’Hoya; Ayora, Cofrentes, Jalance, Jarafuel i Cortes de Pallás al Valle de Ayora-Cofrentes; i Ademuz i Castielfabib en el Rincón de Ademuz.

error: Content is protected !!