La Diputació duplica les ajudes a totes les comissions falleres de la província

  • Cada comissió rebrà 500 euros, per a una assignació global de 450.000 euros destinada a un sector especialment colpejat per la crisi sanitària i que comptarà també amb ajudes per a artistes fallers, floristes, indumentaristes i pirotècnia
  • La convocatòria es publicarà pròximament al BOP i des d’aleshores, les comissions disposaran de 30 dies per a sol·licitar l’ajuda per a despeses relacionades amb l’activitat fallera

La Diputació de València ha duplicat les ajudes destinades al vora un miler de comissions falleres de València i municipis de la província, amb una línia d’inversió que ha passat dels 230.000 euros de l’any passat als 450.000 corresponents a este exercici.

Les ajudes, que ascendeixen a 500 per a cadascuna de les comissions de la provincia, han sigut acordades amb els representants del col·lectiu faller, que van traslladar al president Toni Gaspar la necessitat de comptar amb revulsius que ajuden a recuperar la normalitat prèvia a la crisi sanitària, després de dos anys de pandèmia i cancel·lació d’actes festius.

La Diputació està perfilant ja les dates per a la tradicional recepció fallera en la Plaça de Manises, en la qual estaran convidades totes les comissions de la província. L’assistència de les agrupacions a esta trobada serà voluntària, i no serà necessària la recollida de l’estendard per a accedir a la subvenció.

Així, per a accedir a la subvenció, que es podrà destinar a despeses relacionades amb l’activitat fallera, les comissions hauran d’esperar a la publicació de les ajudes al BOP, la publicació de les quals està prevista per als pròxims dies. Des d’aleshores disposaran de 30 dies per a sol·licitar els 500 euros assignats, sent compatibles amb qualsevol altra línia de subvencions procedent d’entitats públiques o privades.

Esta línia d’inversió s’emmarca en l’aportació global que la Diputació ha destinat per a la reactivació del sector faller, que en 2021 va ascendir a més d’un milió d’euros.

D’esta manera, a més de les ajudes a les comissions falleres, es posaran en marxa subvencions dirigides a altres actors del sector, com artistes fallers, pirotècnia, Asociación Nacional de Floristas y el Gremi Artesà de Sastres i Modistes.

error: Content is protected !!