La Diputació exhibix el betlem de ceràmica d’Antonio Cordero donat a l’Ajuntament de Manises

El pesebre està compost per peces úniques realitzades artesanalment després del confinament a causa de la pandèmia

El president Gaspar i la diputada Pilar Molina han acompanyat a l’artista en l’obertura d’un Betlem que podrà visitar-se al Palau dels Scala, de manera gratuïta, durant les festes nadalenques

La Diputació de València exhibirà estes festes nadalenques el betlem de l’artesà ceramista Antonio Cordero, donat l’any passat a l’Ajuntament de Manises després d’un procés creatiu que es va iniciar amb la tornada a la nova normalitat postconfinament. L’artista de Jaén, que ha desenvolupat la seua carrera artística al municipi de l’Horta Sud, va iniciar a mitjan any passat la creació d’este pesebre, compost per peces úniques concebudes de manera artesanal, des del modelatge fins la decoració.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada d’Administració General, Pilar Molina, han acompanyat este divendres a Antonio Cordero i la seua filla Rosa en la visita al betlem, una visita oberta a la ciutadania a partir d’este cap de setmana i que es prolongarà durant les festes nadalenques. Precisament Rosa Cordero, filla de l’artista, va participar en la restauració dels àngels músics pintats en l’absis de la Catedral de València, conjunt triat com a motiu decoratiu sobre el qual s’exhibix el pesebre.

El president Gaspar ha destacat “la passió per la ceràmica que emana d’esta obra”. I això és precisament el que demostra l’artesà ceramista, que compagina la creació de les seues pròpies peces i col·leccions amb la divulgació de la seua tècnica en activitats extraescolars de diferents col·legis i cursos de postgrau a la Universitat Politècnica.

Antonio Cordero Herrera, nascut en 1953 en Pegalajar (Jaén), es va traslladar amb la seua família a València, on va iniciar una nova vida marcada per les seues aptituds artístiques. En 1990 va crear junt amb la seua esposa una empresa familiar dedicada a l’artesania ceràmica, i posteriorment va treballar fins a la seua jubilació com a pintor ceramista, fins que la seua gent el va convéncer per donar vida a les seues pròpies col·leccions i pintar peces més elaborades modelades amb fang.

En 2006, Cordero va inaugurar la primera d’una llarga llista d’exposicions individuals i col·lectives, sota el títol ‘Ceràmica de Manises’. I de ceràmica manisense està compost el betlem que pot visitar-se en la seu central de la Diputació, situada -coses del destí- en la valenciana plaça de Manises.

error: Content is protected !!