La Diputació ret homenatge al mestre dolçainer Joan Blasco Ribera

  • L’àrea de Cultura de la Diputació de València dirigida pel diputat Xavier Rius publica el llibre “Joan Blasco Ribera. Aproximació a la vida musical del mestre dolçainer”, de Ferran Navarro i Soriano
  • El fill del mestre, Paco Blasco, i colles de dolçainers van acudir ahir a la presentació de l’obra, que va tindre lloc a la Beneficència

“Obrir la figura de Joan Blasco i el món de la dolçaina a tot el món”. Amb estes paraules, el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, explicava l’objectiu de l’obra Joan Blasco Ribera. Aproximació a la vida musical del mestre dolçainer en l’acte de presentació del llibre i homenatge al dolçainer celebrat a la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència.

La publicació de Ferran Navarro i Soriano forma part de la col·lecció Bocins, una proposta que intenta “divulgar el nostre patrimoni cultural, allò que som i, en este cas, posar en valor la figura i les aportacions de Joan Blasco a la música tradicional valenciana”, va apuntar el diputat Rius.

L’autor, Ferran Navarro i Soriano, va explicar que el treball de recerca “recull el llegat del mestre i el seu treball de recuperació de la música tradicional i cultura popular valenciana”.

Navarro va assenyalar en la seua intervenció que este exemplar “és un llibre necessari per a recuperar la memòria del mestre gràcies al qual hui, toquem la dolçaina com ho fem”. Així mateix, va qualificar a Joan Blasco com “un ambaixador del país i de la cultura”.

D’altra banda, el fill del mestre i autor del preàmbul, Paco Blasco, va agrair l’homenatge recordant estes paraules de son pare: “quan et poses la dolçaina en la boca, recorda que tens un poble darrere, una cultura, una tradició”.

En l’acte també va ser present el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, José Ramón Peinado; representants de la Federació de Dolçainers; la colla de dolçainers i tabaleters ‘Estrela Roja’ de Benimaclet, la colla Valçaina, i la colla Tudell, que van interpretar peces del mestre en un escenari presidit per un gegant de Joan Blasco.

Joan Blasco Ribera. Aproximació a la vida musical del mestre dolçainerés obra de Ferran Navarro i Soriano, deixeble de Blasco i impulsor de la figura del mestre dolçainer, amb pròleg de Vicent Torrent. Blasco va ser un referent que va ennoblir este instrument musical, situant-lo en cotes d’excel·lència i visibilitat mai aconseguides.

Bocins

La col·lecció de llibres Bocins és una proposta de l’àrea de Cultura de la Diputació de València que aborda temàtiques generals i continguts d’interés amb una clara vocació divulgativa.

Bocins recull un ampli ventall d’aspectes de la societat valenciana com la política, la música i l’art, així com biografies de personatges rellevants i estudis d’història local i comarcal des d’una perspectiva plural i amb la vocació d’enriquir el nostre patrimoni des del vessant divulgatiu.

error: Content is protected !!