LA FILMOTECA DE VALÈNCIA DINS DEL DIA UNIVERSAL DELS DRETS DE LA INFÀNCIA

LA FILMOTECA DE VALÈNCIA DINS DEL DIA UNIVERSAL DELS DRETS DE LA INFÀNCIA

  • La projecció està organitzada conjuntament amb la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
  • La pel·lícula de Salvador Calvo es projecta dimecres 24 de novembre, a les 18 hores, i el divendres 26 de novembre, a les 20 hores

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per mitjà de la Direcció General d’Infància i Adolescència, celebren conjuntament el Dia Mundial dels Drets de la Infància amb la projecció en la Filmoteca de València del llargmetratge ‘Adú’ (2020), dirigit per Salvador Calvo.

El 20 de novembre es commemora el Dia Mundial dels Drets de la Infància. Amb aquest motiu, la Filmoteca se suma a les diverses activitats que ha organitzat la Direcció General d’Infància i Adolescència amb la projecció d’‘Adú’ el dimecres 24 de novembre, a les 18 hores, i el divendres 26 de novembre, a les 20 hores.

D’aquesta manera, l’Institut Valencià de Cultura i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives pretenen sensibilitzar la ciutadania sobre una terrible realitat que afecta milers de xiquets i xiquetes que es veuen abocats a abandonar el seu país d’origen, a més de conscienciar sobre el dret de la infància migrant a la inclusió i a condicions de vida dignes.

Protagonitzada per Luis Tosar i Anna Castillo, ‘Adú’ va guanyar quatre premis en la passada edició dels Goya, entre aquests, a la millor direcció per a Salvador Calvo i al millor actor revelació per a Adam Nourou.

La pel·lícula narra la història d’un xiquet de sis anys i la seua germana major que esperen el moment adequat en una pista d’aterratge a Camerun per a colar-se en un avió que els porte a Europa. No massa lluny d’allí, un activista mediambiental contempla horroritzat un elefant mort i sense ullals. A més de lluitar contra la caça furtiva, aquest home haurà de superar els problemes que sorgiran en retrobar-se amb la seua filla, que acaba d’arribar d’Espanya.

Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per a enfrontar-se a un grup de subsaharians que tracta de travessar la frontera. Aquestes tres històries estan unides per un tema central, i cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a encreuar-se.

error: Content is protected !!