LA FILMOTECA VALENCIANA LA QUARTA EDICIÓ DEL FESTIVAL LABDESERIES

LA FILMOTECA VALENCIANA LA QUARTA EDICIÓ DEL FESTIVAL LABDESERIES

El festival de sèries de València se celebra del 25 al 30 d’abril a La Filmoteca Valenciana, La Mutant i Las Naves

El festival organitzat per l’IVC reflexiona sobre la ficció televisiva i analitza temes importants que s’aborden en les sèries

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat aquest matí la quarta edició del festival LABdeseries, que se celebra del 25 d’abril al 30 d’abril a La Filmoteca Valenciana, Las Naves i La Mutant.

Abel Guarinos ha destacat que, “després de quatre edicions, LABdeseries s’ha consolidat com un referent fonamental no sols per als professionals i els estudiosos que debaten i reflexionen sobre la història, l’actualitat i el futur de la ficció televisiva, sinó també per al públic valencià que té l’oportunitat de trobar-se amb creadors i intèrprets de sèries molt populars”.

El director de l’Institut Valencià de Cultura també ha assenyalat que “des de Cultura de la Generalitat es vol continuar potenciant un festival que cada any aborda qüestions socials i d’actualitat sobre les sèries des de perspectives molt diverses, com el reflex de la cultura valenciana en la ficció televisiva, el tractament dels problemes de salut mental en els serials juvenils o les diferents visions de les ciutats i del desenvolupament urbà en les sèries actuals, per esmentar tan sols tres dels temes que seran debatuts i analitzats en aquesta edició”.

Els continguts generals de la quarta edició de LABdeseries han sigut presentats pels directors del festival: el gestor cultural David Brieva, la historiadora Áurea Ortiz i el periodista Mikel Labastida.

LABdeseries està organitzat per l’IVC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València a través de Las Naves i La Mutant, EDAV DAMA i el patrocini de l’IVAJ Carnet Jove.

Programació de LABdeseries

LABdeseries s’inaugura el dimarts 25 d’abril, a les 20 hores, a La Filmoteca Valenciana amb una trobada en què la periodista valenciana Mariola Cubells dialogarà amb el crític i guionista Bob Pop i el periodista Gonzo sobre les seues sèries favorites i les que han marcat la seua vida des de la infància.

El dimecres 26 d’abril, a les 12 hores, La Filmoteca Valenciana celebra, en col·laboració amb IVAJ Carnet Jove i EDAV DAMA, una xarrada sobre les sèries fantàstiques, que permeten imaginar mons alternatius, éssers increïbles i trames sorprenents, però que també busquen parlar de la realitat utilitzant uns altres codis i llenguatges.

Conversaran sobre això les guionistes Ruth García (‘Los protegidos’, ‘Paraíso’) i Estíbaliz Burgaleta (‘Tú no eres especial’) i la novel·lista H. M. Zubieta (‘Infinita’, ‘Tres’). Modera la periodista valenciana Arantxa Gil. L’entrada és gratuïta.

Aquest mateix dia, a les 19 hores, a La Mutant, se celebra la taula redona sobre els referents que busquen els espectadors en les sèries. L’actriu i ‘youtuber’ Esty Quesada i el periodista Juan Sanguino parlaran sobre els seus referents d’abans i ara en les sèries. El guionista i escriptor Lluís Mosquera modera la conversa. A continuació, es projectarà el primer capítol de ‘Buffy, cazavampiros’.

El dijous 27 d’abril, a les 12 hores, a Las Naves, se celebra una trobada moderada pel periodista Rafa Rodríguez sobre les diferents aproximacions a les ciutats i el desenvolupament urbà en les sèries, en què participen la cineasta i arquitecta valenciana Avelina Prat (‘Vasil’) i el suecà Abdón Alcañiz, director d’art i dissenyador visual de sèries com ‘La casa de papel’ i ‘Sky Rojo’.

Després de la taula, tindrà lloc la inauguració de ‘La plaza de las series’, una intervenció urbana a càrrec dels il·lustradors Núria Tamarit, Elías Taño, Víctor Visa i Laoliwa, al carrer Joan Verdeguer número 28, al costat de Las Naves.

El dijous 27 d’abril, a les 18 hores, La Filmoteca Valenciana celebra, en col·laboració amb IVAJ Carnet Jove i EDAV DAMA, una xarrada sobre les diverses mirades sobre la cultura valenciana en les ficcions televisives, en què participen Gabi Ochoa, creador de ‘Sin huellas’; Nacho Ruipérez, director de ‘L’Alqueria Blanca’, i Patricia Picazo, cap de localitzacions de ‘La Ruta’. Modera Áurea Ortiz.

El divendres 28 d’abril, a les 12 hores, La Filmoteca Valenciana acull la celebració d’una taula redona destinada al públic més jove sobre com aborden les sèries actuals el tema de la salut mental. En aquesta trobada participen Ana Rujas, protagonista i creadora de ‘Cardo’; Mireia Vilapuig, protagonista i creadora de ‘Selftape’, i Luis Caballero, guionista de ‘HIT’. Modera la conversa Mikel Labastida. L’entrada és gratuïta.

Aquest mateix dia, a les 18 hores, La Filmoteca Valenciana organitza una xarrada, conduïda pel periodista Toni García Ramón, amb el productor Christopher Newman, en què parlarà sobre la seua carrera i els secrets de les sèries de més èxit i de major pressupost dels últims anys en què ha treballat.

Christopher Newman és productor i assistent de direcció de sèries tan reeixides com ‘Game of Thrones’, amb què va guanyar 4 premis Emmy. També ha estat darrere de ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’, l’adaptació de l’univers de Tolkien que Amazon va presentar l’any passat. Així mateix, ha treballat en altres sèries com ‘Blood Brothers’, ‘Bones’ o ‘Roma’; sagues com ‘Star Wars’, i altres pel·lícules com ‘Superman’, ‘Los amigos de Peter’, ‘Lo que queda del día’, ‘Notting Hill’, ‘Love actually’, ‘Match Point’ o ‘Mamma Mia’.

El dissabte 29 d’abril, a les 20 hores, La Filmoteca Valenciana projecta, en col·laboració amb Filmin, el primer episodi de la sèrie policíaca britànica ‘Sherwood’, dirigida per Lewis Arnold. La sèrie serà presentada per l’escriptor i criminòleg Vicente Garrido, que posteriorment mantindrà un col·loqui amb David Brieva sobre la vigència del ‘thriller’.

La sèrie, basada en fets reals, tracta sobre dos impactants i inesperats assassinats que destrossen una comunitat ja fracturada des de fa tres dècades a causa d’una vaga de miners. Els crims porten a una de les caceres humanes més grans de la història britànica.

LABdeseries culmina el diumenge 30 d’abril, a les 20 hores, a La Filmoteca Valenciana amb la projecció de l’episodi pilot de la sèrie ‘The X-Files’ (1993), quan es compleix el 30é aniversari de l’estrena en televisió de la mítica sèrie de Chris Carter, protagonitzada per David Duchovny i Gillian Anderson. Presentació i col·loqui a càrrec de l’equip del ‘podcast’ Laboratorio de Investigación de Series: David Brieva, Mikel Labastida i Áurea Ortiz Villeta.

L’agent especial de l’FBI Dana Scully és assignada, junt amb l’agent Fox Mulder, a un projecte especial anomenat ‘Expedients X’, que investiga successos estranys. Mulder creu en l’existència dels fenòmens paranormals, mentre que Scully és una científica que segueix la lògica i la raó. El seu primer cas consisteix en la investigació de l’assassinat d’uns estudiants a Oregon.

error: Content is protected !!